Produsele tradiţionale – în centrul atenţiei

0
31
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Produsele specifice Ţării Făgăraşului au fost intens  promovate zilele trecute. Totul în cadrul Târgului de Produse Tradiţionale, eveniment ce a avut loc în interiorul şi în exteriorul Cetăţii Făgăraşului. Cu această ocazie producătorii agricoli au ţinut să schimbe păreri şi să-şi prezinte produsele spefice în cadrul unei conferinţe de presă.

Produsele agricole din Ţara Făgăraşului şi nu numai sunt în centrul atenţiei zilele acestea. Şi asta întrucât în această lună Făgăraşul îmbracă haine de sărbătoare. Pe parcursul a trei săptămâni în curtea Cetăţii Făgăraş vor avea loc mai multe manifestări, totul pentru a pune în valoare tezaurul folcloric, medieval şi mai ales culinar din zona noastră. Cu această ocazie producătorii agricoli din Ţara Făgăraşului au ţinut să-şi prezinte bucatele alese la o conferinţă de presă organizată în acest sens. Totul în cadrul unui program finanţat de Uniunea Europeană.

La eveniment au fost prezenţi şi invitaţi speciali, printre care s-au numărat Alexandru Prişcu, directorul Castelului Bran şi Cristian Macedonski, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Turistită din judeţul Braşov.

Proiectul european „Ceatea Făgăraşului – Legendă Vie“ este finanţat în întregime de către Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional. Unul din obiectivele acestuia se referă la valorificarea şi promovarea potenţialului cultural şi turistic al zonei Făgăraşului, dar şi creşterea numărului de turişti.

În acest scop, începând de joi, 18 august, la Cetatea Făgăraşului va fi recreată atmosfera specifică medievală, iar preparatele culinare autohtone vor face deliciul audienţei.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ