Primăvara pe uliţă

0
55
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

groapa Drumurile noastre toate, cu gropi şi neasfaltate. Cam asta e imaginea Făgăraşului, un oraş cu pretenţii de municipiu, în care oamenii au tot felul de nemulţumiri, iar autorităţile tot felul de promisiuni. Cea mai mare nemulţumire a făgărăşenilor o reprezintă drumurile. Nu neapărat cele prin care saltă maşinile din cauza gropilor, ci mai ales cele pe care nu au trecut niciodată utilajele de asfaltare. Acolo unde, dacă plouă, piciorul se înfundă până la gleznă în noroi. Şi strada Negoiu reprezintă o adevărată provocare pentru şoferi. După ce că drumul este foarte circulat, iar bicicliştii şi chiar pietonii sunt mereu pe marginea şoselei, conducătorii auto trebuie să aibă o grijă în plus: craterele imense din asfalt, care, într-un moment de neatenţie, pot provoca avarii serioase maşinilor lor.

Dezastru pe strada Oltului

Strada Oltului. De câte ori plouă, noroiul de aici o face să semene cu o uliţă de sat. Deşi locuitorii de aici plătesc impozit de zona 1! Parcă nimic nu poate convinge autorităţile să ia vreo măsură. Nici în cartierul Meltea situaţia nu mai bună. Nimic nu face diferenţa între drumul pe care circulă oamenii şi arătura din vecinătate.
În cartierul Galaţi, aceeaşi poveste. Poate mai tristă, pentru că strada e mult mai lungă. Totuşi, aici oamenilor le-a rămas speranţa, mai ales că autorităţile promit o schimbare.

„ Ştiu că avem în oraş multe drumuri neasfaltate. Ca prioritate pentru asfaltare avem tot cartierul Galaţi, strada Parcului şi strada Iazul Morii. Cât despre restul străzilor, în funcţie de încasările la bugetul local, vom încerca să le rezolvăm şi pe acestea“, a declarat primarul Sorin Mănduc.

Cu toate acestea, oamenilor le vine mult mai uşor să spere că nu va ploua şi vor avea strada curată, decât să viseze în continuare că utilajele de asfaltare vor ajunge şi pe strada lor…

Cratere şi pe Negoiu

Circulaţia este intensă pe strada Negoiu. Şi totuşi, de mai mulţi ani, străzile arată ca după război. Şoferii care trec zilnic pe aici, chiar dacă ştiu că şoseaua este plină de gropi, nu pot să rămână indiferenţi. Ei sunt nevoiţi să încetinească cu mult viteza, pentru a nu-şi strica maşinile şi chiar şi aşa, tot ajung cu ele în service-uri. „E dezastru aici. Când plouă mai ales, se formează nişte bălţi imense de nici nu mai poţi să treci pe stradă. S-au plombat anumite porţiuni la un moment dat dar degeaba“, ne-a declarat un făgărăşean care locuieşte pe Strada Negoiu.

Vine asfaltul…

Totuşi, şoferii pot răsufla uşuraţi. Strada Negoiu va fi, în curând, astfaltată. „Strada Negoiu, ca şi alte câteva străzi din Făgăraş, a fost prost concepută încă din construcţie, cu pavaj dedesubt. Acesta ,,lucrează” pe timp de iarnă. Aşa se face că, în fiecare primăvară, apar cratere. Până la adoptarea bugetului, nu avem altă soluţie decât să atribuim direct lucrarea, în limita prevăzută de lege, pentru a acoperi gropile mari, craterele de pe principalele străzi ; aceasta, de îndată ce vremea ne va permite“, ne-a declarat primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc.

În bugetul local pe 2009 vor fi alocaţi, pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor din Făgăraş, 4 milioane de lei. „Ne-am gândit să prevedem anul acesta în buget, la capitolul de reparaţii străzi, cel puţin 40 de miliarde de lei vechi, care să aibă în vedere reparaţiile pe principalele artere de circulaţie“, ne-a mai declarat sursa citată.
Prioritare vor fi apoi străzile 13 Decembrie, Narciselor, Trandafirilor şi zona Gării.
(Laura Ramba, Lavinia Gheorghe)

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua.
  V-am fi recunoscatori daca ati scrie un articol detaliat si despre drumul Sona-Fagaras precum si drumurile din interiorul acestui sat(inclusiv imagini),deoarece,in ciuda faptului ca platesc impozite substantiale si chiar majorate,oamenii se deplaseaza cu foarte mare dificultate pe aceste drumuri care te fac sa crezi ca esti in Evul Mediu si nu in Sec.XXI…Speram ca edilii sa isi aduca aminte si de noi si sa faca demersuri in acest sens.
  Multumiri anticipate.
  Cu stima,
  Maria S.

 2. Intr-adevar drumul de la Fagaras pana la Sona,aproximativ 7km,este un drum parca uitat de lume,in fiecare campanie electorala au fost promisiuni ca drumul va fi reabilitat,dar odata trecuta „febra” alegerilor locale edilii au uitat ce au promis,iar drumul s-a tot degradat.Intr-un tarziu poate responsabilii infrastructurii din zona isi vor da seama ca cetatenii au dreptul sa circule in conditii civilizate.

 3. Nu stiu daca se va face ceva pentru drumul dintre Sona si Fagaras!! Se promite de multi ani ca va fii cel putin reparat, daca nu asfaltat! Ar fi bine daca ati face un reportaj despre acest subiect , s-a vedem ce parere are Domnul Primar al comunei Mandra!

 4. Da asa este si la Toderita au scos ochi cu niste piatra pe care am intins-o noi cetatenii cu lopetile si acum au bagat drumul judetean si dau vina de pe unii pe alti de ani de zile ne promite primarul ca ne repara drumul dar, vorbe goale atit, mai multe vedeti acolo.

 5. Am citit in decursul anilor mai multe articole privind situatia strazilor din Fagaras,liste cu strazi neasfaltate dar nu am vazut niciodata amintita si strada Pe Vale .Asta pentru ca nimeni nu stie ca exista?Cu toate acestea in campania electorala aproape toti candidatii au stiut sa vina sa ceara voturile celor ce locuiesc pe aceasta strada facand promisiuni ca strada va fi asfaltata,la fel a facut si actualul primar Mànduc.Aceleasi promisiuni le-a facut si cu ocazia audientelor cerute de locatari ,dar situatia este aceeasi,probabil a uitat ca pentru a intra pe strada el a lasat masina pe str. T Vladimirescu ca sa nu o murdareasca.

LĂSAȚI UN MESAJ