Primarul din Părău a semnat contractul pentru modernizarea tronsonului rutier din Grid

0
336
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ieri, 18 aprilie 2024, a fost semnat contractul de finanțare privind realizarea proiectului tehnic și execuţia, pentru o primă parte din investiția- ”Modernizare DJ 130B Părău – Grid – Perșani”.
Acest contract vizează modernizarea tronsonului rutier, cu o lungime de 1,4 km, aflat în intravilanul satului Grid. A fost adjudecat de constructorul cu care administraţia judeţeană a colaborat la modernizarea „Drumului de sub munte”.
Valoarea totală a contractului este de 9.416.676,23 lei – fonduri asigurate din bugetul judeţean, din care serviciile de proiectare şi verificarea proiectului înseamnă 357.714 lei, asistența tehnică a proiectantului este cifrată la 89.428,50 lei, iar valoarea lucrărilor care urmează a se executa, inclusiv organizarea de șantier ajunge la 8.969.533,73 lei.
Durata contractuală este de 16 luni, din care 4 luni sunt alocate pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor, de la data transmiterii ordinului de începere a proiectării, respectiv a lucrărilor.
Această investiție este doar prima etapă a proiectului de modernizare a drumului judeţean DJ 130B-Părău – Grid – Perşani, care are o lungime totală de 6,2 km.
În cadrul contractului, pe partea de execuţie sunt prevăzute realizarea structurii rutiere, refacerea suprafaţei carosabilului, a trotuarelor, acostamentelor şi drumurilor laterale, asigurarea evacuării apelor pluviale, refacerea podeţelor transversale, a podeţelor pentru drumurile laterale şi a acceselor la gospodării, construirea unui pod nou, precum şi realizarea siguranţei circulaţiei prin marcaje longitudinale, marcaje transversale, indicatoare şi stâlpi rutieri.
În cadrul şedinţei de lucru la care a fost semnat contractul, au participat: primarul comunei Părău, Ovidiu Ovesea, președintele Consiliului Judeţean Braşov, Șerban Todorică și vicepreşedintele Consiliului Județean, Szenner Zoltan.

LĂSAȚI UN MESAJ