Premii pentru arcaşii făgărăşeni

4
93
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


În perioada 10-12 august a avut loc la Alba Iulia a treia etapă de pregătire contând pentru Campionatul Naţional de 3D la tir cu arcul. Campionatul este organizat de Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field (FRAT) prin clubul Aktiv Bucureşti.

Probele de concurs s-au desfăşurat în două runde de calificări (sâmbătă) a câte 14 ţinte în formă de animale şi eliminatorii/ finale (duminică) a câte 4 ţinte. Concurenţii au fost în număr de 56 (46 de adulţi şi 10 copii) din mai multe judeţe ale ţării.
Din Făgăraş au participat doi sportivi: instructorul clubului Atlantis, Silviu Chiţu şi cel mai bun elev al său, Alexandru Ciuta. Cei doi s-au impus fără drept de apel în calificări, reuşind să se distanţeze la 23 şi respectiv, 40 de puncte, de urmăritori la categoria barebow (arc fără sisteme de ochire). Dacă pentru Alexandru, elev la Şcoala Generală nr. 2, lucrurile au fost clare, el ocupând un binemeritat loc I, nu la fel au stat şi pentru antrenorul său. Un incident petrecut la încălzire, înainte de eliminatorii, a dat toate calculele peste cap: coarda arcului s-a rupt, iar sportivul a fost nevoit să tragă cu una improvizată, în final, el ocupând doar locul IV.


„Pot să spun, fără falsă modestie, că eram favorit, având în vedere că anul trecut am câştigat toate etapele la această categorie, iar în calificări m-am detaşat lejer. Un asfel de incident poate să îţi strice ziua,: ceea ce s-a şi întâmplat. Am reuşit să ajung în primii patru clasaţi, dar am pierdut în semifinală şi apoi, în finala mică, la doar trei puncte. Nu o spun că pe o scuză, e totuşi un rezultat bun, care mă motivează pentru finala Campionatului Naţional de 3D, care va avea loc în septembrie, la Fundata. Sunt convins că lucrurile ar fi stat mult mai bine dacă am fi fost sprijiniţi de niste sponsori, dacă am fi avut de exemplu nişte banale corzi de rezervă sau posibilitatea de a ajunge la mai multe concursuri. Deplasarea s-a făcut integral pe banii mei şi nu pentru că am fi avut bani, ci pentru că am reuşit să îi strâng pornind cu mult timp în urmă; e vorba de apropae 100 euro. Profit de această ocazie şi fac un apel către cei care ne pot ajuta sa dezvoltăm acest sport la noi în oraş. Momentan, avem un lot de patru copii cu perspective in acest sport; i-am găsit în două blocuri din cartierul Tudor Vladimirescu. Sunt convins că, având dotările corespunzătoare, cu sprijin din partea celor în măsură să ni-l dea – o locaţie accesibilă şi material specific de antrenament – pot descoperi zeci de talente în acest sport în Făgăraş. Ne-am schimbat locaţia de tragere pe stadionul oraşului (terenul mic). Cei care vor să ne vadă şi, totodată, să încerce acest sport, ne pot găsi aici între orele 18:30-20:30, cel mai probabil sâmbătă şi duminică. Despre progresul lui Alexandru sunt foarte mulţumit. Mi-a confirmat aşteptările şi a demonstrate că poate face performanţă, chiar cu o situaţie materială precară în viaţa de zi cu zi. Obiectivul nostru în materie de concursuri, pentru care am început să ne pregătim, e Campionatul Naţional indoor pentru copii şi juniori de anul viitor. Până atunci sper să găsesc finanţare pentru măcar un arc de performanţă pentru copii/juniori care costă între 100 si 250 de euro“, ne-a declarat Silviu Chiţu, instructorul clubului de tir cu arcul „Atlantis“.

4 COMENTARII

  1. DUPA CUM AM SPUS IN COMENTARIUL DE LA ARTICOLUL ”VRETI SA DEVENITI ROBIN HOOD” PUBLICAT TOT LA RUBRICA ALTE SPORTURI SE IMPUNE ACHIZITIONAREA UNEI PLASE DE SIGURANTA CARE SE PUNE IN SPATELE PANOURILOR CU TINTE PENTRU A RETINE EVENTUALELE SAGETI TRASE GRESIT SAU RICOSATE DIN PANOU , LUCRU FRECVENT IN CAZUL INCEPATORILOR.PLASA SE FOLOSESTE SI AFARA(IN FUNCTIE DE LOCATIE,TEREN,ETC.)SI MAI ALES IN SALA.IN MARTIE CAND AM INCEPUT SA NE FACEM CUNOSCUTI AM AVUT O DISCUTIE CU D-NA DIRECTOARE DE LA SC. GEN. NR. 1,UNDE DEALTFEL VREAU SA ACTIVAM,DAR NU POT INTRA IN SALA TOCMAI DIN LIPSA ACESTEI PLASE.PROBABIL VA INTREBATI DE CE VEAU TRAG CU ARCUL IN SALA?IN PRIMUL RAND LOCATIA E ACCESIBILA FOARTE MULTOR FAGARASENI AMATORI MACAR SA INCERCE ACEST SPORT,APOI NU MAI DEPINDEM DE VREMEA DE AFARA,E MULT MAI CONFORTABIL DECAT SA MERGI PE NU STIU CE CAMP DE LA MARGINEA ORASULUI SI SE POATE FACE IN ORICE ANOTIMP,IAR LUNGIMEA SALII IMI PERMITE SA FAC SI INITIERE CU INCEPATORII SI ANTRANAMENTE PENTRU CONCURSURI IN SALA CU CEI MAI AVANSATI.PLASA MA COSTA IN JUR DE 860 DE LEI.AM NEVOIE DE 8M LUNGIME PENTRU A ACOPERI TOATA LATIMEA SALII, IN FELUL ACESTA ELIMINAND DIN STARTPOSIBILITATEA DE A LOVI PERETELE DIN SPATELE PANOURILOR SI IMPLICIT DISTRUGEREA SAGETILOR.O POSIBILITATE DE A STRANGE FONDURI AR FII PRIN SPONSORIZARI.SUNT MULTE FIRME PROSPERE IN FAGARAS.TOT IN MARTIE AM FOST INTR-O ASTFEL DE ACTIUNE DE STRANGERE DE SPONSORIZARI ACTIUNE CARE MI-A CAM LASAT UN GUST AMAR,MAJORITATEA CELOR LA CARE AM APELAT AVAND SENZATIA CA LE CER PENTRU MINE SAU DIN PROPRIUL LOR BUZUNAR.MECANISMUL E ,CEL PUTIN ASA IL VAD EU,SIMPLU :ORICE FIRMA CARE PLATESTE IMPOZIT LA STAT ARE DREPTUL CA DIN ACEL IMPOZIT SA REDIRECTIONEZE 2% SPRE ALTE ACTIVITATI CA SA LE ZIC ASA. ORICUM PLATESC ACEI BANI LA STAT DECI NU LE CERE NIMENI DIN BUZUNAR.NU VREAU SA REPROSEZ NIMANUI CUM CA AR FII OBLIGAT SA NE SPONSORIZEZE,E DREPTUL FIECARUIA SA FACA CE VREA U BANII LUI,DAR REPET NU O FAC PENTRU MINE CI PENTRU ACEI POSIBILI SPORTIVI COPII JUNIORI SAU ADULTI CARE POT DEVENI CUNOSCUTI PRIN SPORT.

    MULTUMESC PENTRU COMENTARII SI MAI ALES PENTRU INTENTII.DATELE DE CONTACT SUNT MAI SUS

LĂSAȚI UN MESAJ