Premieră pentru România: A alergat pe tot Transfăgărăşanul

0
101
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Un ieşean a parcurs Transfăgărăşan într-un maraton care a durat mai bine de 26 de ore, o premieră pentru ţara noastră. Petru Cazacu a parcurs un traseu de peste 150 de kilometri, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.
Vreme de două luni s-a pregătit pentru acest ultramaraton, fiind susţinut de soţia sa şi de fiica de şase ani. Prima data a participat la un maraton în urmă cu trei ani, atunci când a văzut că abia a rezistat doi kilometri şi a decis să facă o schimbare în viaţa sa.
Ideea de a traversa la pas alergător Transfăgărăşanul a pornit şi de la faptul că anul acesta este celebrat Centenarul şi, spune el, acest drum uneşte practic românii din Muntenia cu cei din Transilvania.
Ieşeanul a plecat pe 4 septembrie, la ora 8.24, din localitatea argeşeană Bascov. Primii 80 de kilometri au fost o plăcere după cum poveste, iar următorii 20 au fost grei, însă restul de 52 au fost un adevărat chin. Pentru a reuşi şi-a făcut un ritm propriu- după fiecare 30 de minute de alergare, cinci minute mergea la pas. Cel mai greu i-a fost noaptea, când deja a intervenit oboseala. Bărbatul are în plan să participe, din nou, la un alt maraton în Grecia, de data aceasta în luna noiembrie.
„«Transfăgărăşan – O explorare în alergare» este o explorare a celei mai frumoase şosele din ţară şi chiar din lume care trebuie parcursă şi văzută într-o viaţă. În anul celebrării Centenarului Marii Uniri a României, Transfăgărăşanul ar trebui să poarte cocarda tricoloră, fiind drumul care uneşte românii peste creasta munţilor Făgăraş. Natura, oamenii şi istoria însoţesc Transfăgărăşanul de-a lungul celor 152 kilometri ai săi, îmbogăţindu-i caracterizarea de «cel mai bun drum din lume», făcută de J. Clarkson (TOP GEAR, 2009). Toate acestea am încercat să le prezint în alergare, metru cu metru, de-a lungul unei zile din viaţa mea, o zi de 152 kilometri, o zi cât Transfăgărăşanul”, a mărturisit Petru Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ