Pregătiți copiii pentru școală, din 8 februarie se merge fizic la școală!

0
251
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie a fost decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Astfel, în 8 februarie ar urma să fie deschise fizic școlile, în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice. Președintele Klaus Iohannis a anunțat care sunt scenariile în care se vor desfășura cursurile.
„Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritatea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile. În consecință am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală. Evident, trebuie să respectăm și să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure. În localitățile în care sunt puține cazuri, în scenariul verde toți copii merg la școală și la grădință. În scenariul galben, acolo copiii de grădiniță merg la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclu secundar merg copiii din clasa a VIII-a și la liceu tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc pentru Bacalaureat. În localitățile în scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul vor face școala online. În localitățile care intră în carantină, evident, toată lumea stă acasă.”, a declarat Klaus Iohannis.
Noul model de scenarii prevede următoarele:
Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.
Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.
Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.
Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se face școala în online.
La Făgăraș incidența este sub 1 la mia de locuitori, asta însemnă că suntem în scenariul verde, ceea ce duce la faptul că toți copiii vor merge fizic la școlă, începând de luni 8 februarie.
În celelalte localități din județ, incidența, la data de 2 februarie, este în felul următor:
Com.Beclean 6, 28
Com. Șoarș 5,86
Com. Viștea 3,28
Com. Voila 2,70
Com. Ucea 2,43
Com. Mândra 1,93
Com. Sâmbăta de Sus 1,81
Com. Recea 1,76
Com. Părău 1,74
Com. Șinca Nouă 1,19
Com. Lisa 1,06
Mun. Făgăraș 0,97
Com. Drăguș 0,86
Com. Hârseni 0,84
Osș. Rupea 0,49
Com. Cincu 0,48
Orș. Victoria 0,47
Com. Comăna 0,32
Com. Șinca 0,26
Com. Jibert 0,00
Com. Șercaia 0,00
Com. Ticușu 0,00
Com. Ungra 0,00

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că părinții copiilor care rămân la școala online vor beneficia în continuare de ajutor de la stat pentru a putea sta cu ei. Ajutorul presupune decontarea a 75% din salariu.

LĂSAȚI UN MESAJ