Pregătiri intense pentru Bac-ul de toamnă

0
25
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Se spune că toamna se numără bobocii, însă în acest an, se vor număra peste 300 de absolvenţi ai claselor a XII-a care vor susţine examenul de bacalaureat de toamnă. Aceştia provin de la cele două licee profesionale din Făgăraş, care nu au reuşit să promoveze prima sesiune a examenului, sau nu s-au prezentat. În sprijinul lor, profesorii au organizat şi pregătire suplimentară în şcoli.

Au fost dezamăgiţi că nu au promovat prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Însă absolvenţii de clasa a XII-a din municipiu care au picat prima sesiune, mai au o şansă. Aceştia s-au putut înscrie săptămâna trecută pentru sesiunea din toamnă a examenului vieţii, ce va avea loc la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie. Astfel, la Colegiul „Aurel Vijoli“ s-au înscris 93 de elevi, iar la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“ 165. Pentru a putea înţelege mai uşor lecţiile, profesorii au venit în ajutorul elevilor cu ore gratuite de meditaţii, ce au loc la ambele instituţii şcolare. „Avem 93 de elevi înscrişi, 16 sunt la competenţe, 55 la scris la limba română, 48 la matematică şi 6 la istorie, 11 la geografie, 8 la biologie şi 25 la fizică. Aceasta este înscrierea, noi am analizat rezultatele la Bac în cadrul consiliului de administraţie, cu şefii de catedră, cu profesorii. Am stabilit un program de pregătire, în funcţie de ceea ce au cerut copiii şi părinţii“, a spus Vasile Ţifrea, director la Colegiul „Aurel Vijoli“ Făgăraş.

Dacă la Colegiul „Aurel Vijoli“ meditaţiile vor începe din 1 august la materiile care le-au dat cele mai multe bătăi de cap tinerilor, la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“ pregătirea suplimentară a început. Astfel, cei picaţi la proba de matematică au program în fiecare luni între orele 9 şi 12 la şcoală. Iar după data de 15 august, meditaţiile la Şenchea se vor face zilnic. Bac-ul de toamnă va începe luni 22 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română. Probele scrise vor începe în data de 29 august, iar afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie până la ora 16.00 şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, rezultatele finale urmând să fie afişate în data de 7 septembrie.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ