Prefectul Văsii a ,,luat pulsul,, pregătirilor pentru iminentul val 5

0
237
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a organizat miercuri o întâlnire de lucru cu managerii și directorii medicali ai spitalelor din județ și conducerea Direcției de Sănătate Publică Brașov, pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru iminentul val 5 al pandemiei de COVID-19.
S-au discutat aspecte organizatorice privind centrele de evaluare ambulatorie pentru investigarea și tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.
Scopul acestor centre de evaluare este de a se evita, pe cât posibil, supraaglomerarea secțiilor de spital, iar Brașovul este printre foarte puținele județe din țară în care astfel de centre funcționează de mai mult timp. În prezent, în județul Brașov, evaluarea se realizează la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, la Spitalul Municipal Săcele, la Spitalul Municipal Făgăraş şi la Centrul Medical Maria din Sânpetru. Numărul centrelor de avaluare, va creşte în perioada următoare, pentru aceasta, va fi operaţionalizat şi un centru de evaluare cu program non-stop, la Spitalul Municipal din Săcele.

LĂSAȚI UN MESAJ