Prăznuirea patronilor spirituali ai Făgăraşului

0
39
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


De mâine începe distracţia în Făgăraş. Festivalul Medieval „Cetatea Făgăraşului-Legendă Vie“ va debuta mâine, de la ora 18.00, însă nu înainte de sărbătoarea Sfinţilor Martiri Brâncoveni. A devenit o tradiţie în ultimii ani ca înalţi ierarhi să săvârşească slujba cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Martiri Brâncoveni, protectorii Făgăraşului.
Astfel, de la ora 8.00, ÎnaltPreaSfinţitul Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Ortodoxă. „În urmă cu trei ani, prin vizita Patriarhului la Făgăraş, s-a statuat ca ziua Sfinţilor Brâncoveni să fie declarată o zi prin care se încep festivităţile legate de Zilele Cetăţii. Tot atunci s-a statuat că Sfinţii Brâncoveni devin protectorii spirituali ai Făgăraşului şi ai Ţării Făgăraşului. În acest sens, joi dimineaţa, de la ora 8.00, va fi oficiată o slujbă religioasă la catedrală, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, moment care va coincide cu deschiderea Zilelor Cetăţii Făgăraşului. Slujba va fi urmată de o procesiune ce se va desfăşura pe străzile municipiului nostru“, a spus Sorin Mănduc, primarul Făgăraşului.
Din anul 2009, Sfinţii Martiri Brâncoveni au fost declaraţi protectori ai Ţării Făgăraşului, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Astfel, ziua de 16 august a devenit pentru locuitorii meleagurilor făgărăşene zi de mare sărbătoare, care este marcată, aşa cum se cuvine, în fiecare an.
M.B.

LĂSAȚI UN MESAJ