Poți să obții permis de biciclist la 9 ani? Poți afla joi într-o întâlnire online!

0
82
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În Austria, copiii de clasa a IV- a pot da examen pentru a-și obține un permis de biciclist. Cu acest permis ei se pot deplasa cu bicicleta neînsoțiți de părinți. Această practică poate fi aplicată cu succes mai ales în mobilitatea școlară.

Cum îi pregătim pe copii pentru a alege mersul pe bicicletă sau pe jos ca principal mijloc de deplasare? Toate aceste aspecte vor fi aduse într-o discuție online, un webinar la care sunt invitați profesorii dar și părinții făgărășeni joi, 16 iulie, de la ora 10,00.

Cei care doresc să participe se pot înscrie pe https://attendee.gotowebinar.com/register/4676723638733117456.
Timp de o oră și jumătate vor fi prezentate două studii de caz: unul de la Graz (Austria) și unul de la Făgăraș.
10,00 – 10,45 – Programul ”Experți în trafic”, un program școlar de pregătire a elevilor de clasa a-IV-a pentru a putea merge singuri cu bicicleta, în trafic, încă de la vârsta de 9 sau 10 ani. Programul se derulează la Graz (Austria) și vom vorbi cu Jörg Ofner și Melanie Troppe de la Austrian Mobility Research – AMOR, cei care anul trecut au instruit circa 2.000 de copii din Graz să poată obține ”permisul de biciclist”. De la 10,50 – 11,30 – Municipiul Făgăraș s-a aflat în 2017 pe lista scurtă la European Mobility Award, unul dintre argumente fiind modul în care Primăria a reușit să atragă școlile în campaniile de promovare a mersului pe jos sau cu bicicleta. Multe dintre aceste campanii s-au permanentizat, încurajându-i pe cei mici să se deplaseze pe jos la școală, într-un efort comun al Primăriei și al mai multor cadre didactice. Vor participa la discuție prof. inv. primar Gabriela Cocan, prof. Aurelian Curticapean și Dacia Sapatoru, consilier la Primăria Făgăraș, care vor împărtăși ideile și experiențelor lor.

Amintim că, Municipiul Făgăraș are în implementare proiecte europene de 30 milioane de euro, care au o componentă importantă de mobilitate școlară: spațiul din jurul mai multor unități de învățământ (grădinițe, școli) urmează să fie pietonizat și echipat cu piste pentru biciclete, încurajând astfel deplasarea celor mici la școală, pe jos sau cu bicicleta, într-un mediu sigur, în care mașinile nu mai au acces.

LĂSAȚI UN MESAJ