POSTUL CRĂCIUNULUI. Călugării de la Sâmbăta de Sus, mesaj pentru credincioși

0
316
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ne aflăm în Postul Crăciunului. Prilej de reculegere, de mărturisire şi de iertare a păcatelor, este o perioadă de rugăciune şi de curăţire a trupului şi a sufletului. Acesta este unul dintre cele mai blânde posturi de peste an. Nu degeaba este supranumit Postul Bucuriei: el ne pregăteşte pentru cea mai luminoasă sărbătoare creştină, Naşterea Domnului. Anul acesta este un post mai special, susțin călugării de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Postul Crăciunului ne aminteşte de postul de 40 de zile al lui Moise, pe Muntele Sinai, înainte de a primi de la Dumnezeu Cele 10 porunci, precum şi de perioada în care Sfinţii Părinţi se pregăteau să întâmpine venirea pe lume a lui Iisus Hristos. Sfinţii Părinţi spun că Postul este măsura dragostei noastre faţă de Dumnezeu. De aceea, postul înseamnă mai mult decât abţinerea de la mâncare şi de la băutură. Înseamnă mai ales să încerci să fii mai bun, mai milostiv, mai atent la necazurile celor din jur şi să te schimbi în bine pentru întâmpinarea acestei mari sărbători creştine iar dacă locașurile de cult nu vor putea primi credincioși, aceștia trebuie să poarte biserica în suflet.

În această perioadă, este bine să evităm pe cât posibil toate certurile şi conflictele şi să-i iertam pe toţi cei care într-un fel sau altul ne-au greşit. Aşa vom întâmpina senini şi cu sufletul curat Sfintele Sărbători de Crăciun.

Preoții mai spun că, faptele noastre de zi cu zi trebuie însoţite de rugăciunea pentru liniştea casei, a familiei, pentru morţi şi chiar pentru duşmani. Degeaba ţinem post dacă nu avem linişte în casă şi dacă nu trăim în armonie cu cei din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ