Polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 3.700 locații, într-o singură zi

0
215
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au continuat acțiunile preventiv-reactive, care au ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.
Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2.
Pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii brașoveni au procedat la informarea cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
De asemenea, au fost continuate activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice sau private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.
Astfel, la data de 10 noiembrie 2021, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 3.700 locații, 26 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 80 de mijloace de transport persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 2.000 lei.
De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 4.350 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Reamintim faptul că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile închise și deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ