Politicienii spun lucruri tâmpite

6
52
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

 

Prin forţa împrejurărilor (sărbători de sfârşit şi început de an), dar şi din motive de …autoprotecţie (absolut necesare, dacă nu vrei să o iei razna) am urmărit mai puţin (spre deloc) posturile de ştiri în această perioadă. Prin urmare, scandalurile privind incinerarea lui Sergiu Nicolaescu şi divorţul Marin-Bănică au trecut cam tangenţial pe lângă mine. M-am abţinut să îmi exprim părerea despre „cel mai mare regizor român“ şi despre reacţia stârnită în societate de incinerarea sa. Evident că am şi eu o opinie, dar mai era nevoie de încă una după ce şi-au dat cu părerea toţi neaveniţii!?

Alte declaraţii mi-au reţinut atenţia în ultimele zile. Dintr-un domeniu taaare drag mie (ca sarea-n ochi!): cel politic. Iată-le, într-o citare aproximativă:
Ministrul Educaţiei: „Clasa pregătitoare rămâne la şcoală“. Ponta: „Măsura a fost o greşeală. Locul clasei pregătitoare e la grădiniţă“.
Ministrul Sănătăţii: „Din martie, vom tăia decontările la spitalele şi clinicile private“. Dragnea: „Domnul ministru nu ne-a consultat. Guvernul nu intenţionează aşa ceva“. Sunt doar două, pe care mi le-am amintit pe moment. Auzindu-le, îţi vine să le spui „Dar hotărâţi-vă odată!“. Şi dacă deschideţi gura, atunci aşa să rămână, nu să spuneţi un lucru, după care să daţi 20 de dezminţiri! Îţi poţi da seama cum se comunică în acest guvern, cum se consultă miniştri între ei şi cât ştie stânga din ce face dreapta…

Şi în fine, cele mai tari, pe post de cireaşă de pe tort sau bomboană pe colivă, cum vreţi. Radu Stroe: „Intenţionăm ca pe DN 1 să facem circulaţia în sens unic“ şi Voiculescu: „Vom combate evaziunea fiscală cu armata“. Astea două întrec în stupizenie până şi râgâielile intelectuale ale lui Gigi Becali, ajuns acum şi vedetă a posturilor de ştiri, că televiziunele de sport nu îi mai ajungeau!
Auzind asemenea panseuri, rămâi siderat. Şi în loc să trimită la coş aceste „ştiri“, televiziunile fac dezbateri sobre, talk-show-uri serioase, când cel mai normal lucru pe care îl stârnesc asemenea afirmaţii este un uriaş hohot de râs. Dacă nu ar fi de plâns…

Da, ăştia sunt oamenii care ne conduc. Demnitarii care refuză să părăsească vilele RAPPS-ului, unde stau cu chirii modice. Parlamentarii cărora le pute să zboare cu avionul la clasa economic şi vor doar la business class. Politicienii care nu vor să plece de la hotel, unde mulţi nici nu stau, pentru că au case în Bucureşti, dar suma forfetară pentru chirie o iau… Şi exemplele de neamprostie pot continua, la fel cum continuă de 23 de ani.

Nu am avut mari speranţe după alegerile din decembrie. Cu atât mai puţin iluzii. Dar am crezut că actualii guvernanţi au învăţat de la cei dinainte ce şi cum să NU facă. Că au văzut care e situaţia în ţară şi ştiu pe ce lume trăiesc. Că oamenii au ajuns cu cuţitul la os şi răbdarea la limită. Ţi-ai găsit! De unde e, nici Dumnezeu nu cere!

Facem ce facem şi rămânem tot la Dumnezeu şi la credinţa în el. Cu aleşii ăştia, tranzitorii dealtfel şi muritori şi ei, ne-am lămurit. Şi nu de azi, de ieri.

6 COMENTARII

 1. Tràiti bine ! ( Vorba Marinarului ) Pài ce tarà europeanà mai tràieste intr-un asa lux cum tràieste Poporul romàn ? Unde mai plàteste Poporul asa de bine Alesii ? Vile , colectii de automobile , colectii de artà , bani in conturi prin Elvetia , Indemnizatii de mii de euro / parlamentar / lunà ,… in plus in ce tarà europeanà mai existà un asa senat mare ,… asta este pentru Binele Poporului , ca sà se prolifice numai legi bune ! Si rezultatele se vàd pretutindeni ,… pe Plaiurile Mioritice apar resedintele luxuase , cum apar ciupercile dupà ploaie ,… cu piscine interioare incàlzite , imprejmuite cu garduri imense din plàci de beton , iar in interior patruleazà si doi – trei security mann , inarmati ,.. ca sà nu intre Poporul peste ei , sà le jefuiascà bogàtiile obtinute cu trudà si sudoare ! Mari ” succesuri ” fac si cetàtenii onorabili cu constructia autostràzii ,.. o autostradà de vis ! Ca sà fie de calitate , autostrada se construieste cu cele mai mederne technici , si costà de aceea pànà in 80 mil de euro / km . Asta tot pentru Binele Poporului ( ca sà circule cu limuzinele lor luxuase sigur ) !

 2. Nu are rost sa mai vorbim despre politicienii romani. Sunt asa cum sunt si nu-i mai schimba nimeni. totusi, cei care dorim ca sa mai facem cate ceva cu viata noastra putem alege calea amigrarii. State ca Anglia, Suedia, Norvegia sau Germania ne asteapta cu bratele deschise ca sa le ingrijim „asa cum numai romanu’ se pricepe”: plozii, batranii, toaletele, gradinile si vasele murdare din restaurante.

 3. Faptul ca politicienii spun lucruri traznite nu-i un lucru rau ;ba dincontra ne confirma valoarea lor spirituala , intelectuala , caci profesionala nu poate fi vorba. Grav este insa, faptul ca politicienii FAC lucruri traznite. Indiferent de culoarea politica, aproape nu este zi in care , presa , de orice fel sa nu semnalaeze acte de coruptie , de delapidare , de fals , de lipsa moralitatii si onoarei , fapte care-i privesc pe alesii neamului. Chiar daca li se dovedeste cu legea in mina ca moral ei incalca legea iti raspund pe un ton sfidator , arogant ca nu prevede nimic legea de moralitate. Acum , cei care cu elan si avint revolutionar , caracteristic comunistilor au votat in masa USL , sper sa le provoace zi de zi cite un rictus pentru fiecare tarznaie facuta de politicieni , in folosul lor , bineinteles si in detrimentul nostru , al alegatorilor. Ei au ajuns aici cu sprijinul consistent al presei , presa care directionata de interese mercantile , sau poate doar meschine , in campania electorala a mintit si dezinformat poporul intro maniera mizerabila . Rezultatele se vad si acum dar se vor mai vedea, si mai consistent in viitorul apropiat . Caci , atunci cind te conduc plagiatori , adormiti,penali , corupti, semianalfabeti ipocriti , mitocani, nu te poti astepta la nimic bun!

 4. Doua chestiuni:
  1. Politicienii nostri sunt romani, oameni dintre noi, crescuti in familii de romani, scoliti in scoli romanesti (si nu numai), dusi la biserici romanesti etc. Ei nu au aterizat de pe marte ci au fost alesi dintre noi. Cam atat putem noi ca popor sa dam in materie de lideri. Nu inteleg de ce va plangeti atata. Atat poate produce sistemul social in Romania: hoti, increzuti, lenesi, incapabili, mincinosi etc.
  2. Politicienii nostri au fost alesi de catre poporul roman. Ei sunt reprezentantii nostri, alesi cu majoriatea voturilor exprimate. La alegeri sunt alesi unii care, odata ajunsi la putere se pun pe furat, coruptie, incompetenta etc. La urmatoarele alegeri sunt alesi altii. In mod surprinzator si astia incep sa fure, sa minta si sa strice mai mult decat construiesc. Vin urmatoarele alegeri si ce voteaza poporul? Ii voteaza iar pe primii – cu siguranta s-au cumintit si nu mai fura acum. Bineinteles, rezultatul e exact acelasi. Ma gandesc eu ca poate problema nu e la politicieni. Ca ei nu isi castiga mandatele prin magie. Mi se pare ca problema e in partea cealalta: poporul de idioti care voteaza in continuare cu aceleasi figuri deja trecute pe la putere si care deja au aratat ce pot.
  Concluzie – vesti proaste pentru natiunea romana:
  – nu suntem capabili sa producem lideri demni
  – se voteaza in mod stupid cu aceleasi figuri obosite dandu-le astfel puterea de care se bucura in continuare (nici nu mai mentionez noii parlamentari reprezentativi pentru poporul roman (pentru ca au fost votati cu majoritate, nu-i asa?) gen Becali) Bine natiune! Halal sa-ti fie! Ce bine ca am emigrat la timp!

  P.S. In momentul in care te duci la vot si pui stampila pe un nume/partid esti automat raspunzator pentru tot ceea ce fac daca ajung la putere. Nu poti sa te mai plangi de politicieni pentru ca tu i-ai votat. Iar daca ii votezi pe aceeasi de mai multe ori inseamna ca deja ai fost multumit de ce au facut si chiar n-ai nici un drept sa comentezi.

 5. „Nu am avut sperante dupa alegerile din decebmbrie”.Dar inainte?

  E GREU LA DEAL CU BOII MICI

  E greu la deal cu boii mici,
  Chiar de pocnesti mereu din bici;
  Si cand dresorii nu sunt buni
  Se-agita toti parca-s nebuni !

  Iar cand ciolanul e prea mic,
  Pentru-n guvern asa voinic,
  Nu stiu cum vor transa PUTEREA,
  La cat mai multi, s-ajunga mierea.

  Ca lupii s-au luptat un an
  Sa puna laba pe PLAVAN;
  Acum cand vad ca-i mai mult oase
  Vor sa renunte si sa-l lase !?

  Cei mai flamanzi raman pe loc,
  Vor merge-n front pan-la soroc,
  Si vor porni din nou alaiul
  S-alegem iarasi „Prim Buhaiul”.

  Si uite-asa vor trece anii,
  Vor deveni buhai, juncanii,
  Iar noi ramanem cum am fost :
  Un neam blajin…sa nu zic prost !

LĂSAȚI UN MESAJ