Făgăraşul primeşte peste 2 milioane de euro de la UE pentru a amenaja o policlinică modern. Edilii făgărăşeni au semnat ieri contractul de finanţare pentru proiectul ce vizează modernizarea şi reabilitarea policlinicii din cadrul Spitalului Municipal.
„Întreaga procedură, de la depunerea cererii de finanţare, în luna octombrie a anului 2018, şi până astăzi, la semnarea contractului, a durat aproape un an. Proiectul vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii actualei secţii de pediatrie şi transformarea acesteia într-un Ambulatoriu Integrat în care vor fi relocate toate cabinetele medicale ce compun ambulatoriul”, a explicat primarul Făgăraşului, Gheorghe Sucaciu. Noua policlinică ar urma să fie amenajată în locul vechii secţii de Pediatrie a spitalului, care a fost mutată şi de altfel modernizată cu fonduri de la bugetul local.“
Valoarea totală a cererii de finanţare contractate este de peste 2 milioane de euro şi reprezintă valoarea finanţării nerambursabile. Prin realizarea acestei investiţii se doreşte asigurarea unei locaţii optime din punct de vedere al amplasării, amenajării şi echipării, în care să poată fi acordată asistenţă medicală de tip ambulatoriu atât pentru locuitorii Făgăraşului cât şi ai Ţării Făgăraşului.
În ultimii ani, au fost derulate mai multe investiţii în spitalul făgărăşean, astfel încât acesta să satisfacă nevoile pacienţilor. Una din investiţiile importante, şi de care nu puţine spitale dispun în momentul de faţă, a fost dotarea sălii de operaţii cu flux laminar, pentru Programul de Endoprotezare. În aceeaşi secţie s-a investit de asemenea, într-un artroscop, echipament important pentru operaţiile ortopedice, investiţie finalizată la începutul acestui an. De asemenea, în vara acestui an, la Spitalul din Făgăraş au ajuns doi roboţi speciali concepuţi pentru distrugerea bacteriilor, dar şi a viruşilor. Aparatul este folosit în spitalele din Statele Unite unde, de altfel, a fost şi conceput. Spitalul din Făgăraş este singurul din judeţul Braşov care deţine un astfel de echipament, iar în ţară, doar Institutul Nasta şi Spitalul Universitar deţin astfel de aparate.