Pod blocat de blocuri de beton amplasate de săteni, la Cincșor!

0
214
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Un convoi care transporta vehicule militare a rămas blocat podul de la intrarea în localitatea Cincşor, dinspre baraj. Sătui de traficul constant de camioane, sătenii au pus blocuri de beton în calea maşinilor, după cum relatează tvr.ro. Podul este printre puţinele căi de acces către poligonul de la Cincu, unde se lucrează la construirea bazei pentru grupul de luptă NATO.
Podul din localitatea Cincşor are restricție de maximum 12 tone, însă șoferii camioanelor subînchiriate de Ministerul Apărării trec pe proprie răspundere chiar și cu tancuri de 60 de tone. Ca să-i oprească, localnicii au amplasat blocuri de beton pe care primăria le-a îndepărtat de mai multe ori. Ultimul episod s-a petrecut sâmbătă, când opt camioane franceze au încercat să traverseze podul. Două dintre ele ar fi trecut, iar alt treilea s-a blocat.
Primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, a declarat pentru știrile TVR: ”Oamenii, eu i-am certat. Le-am dat deoparte, ei le-au pus din nou. Sunt nişte blocuri de beton care limitează cumva gabaritul. E clar, la Cincu e o unitate militară foarte importantă strategic pentru NATO, dar nimeni nu s-a gândit cândva că infrastructura nu permite.”
Localnicii încearcă să mențină funcțional podul de la Cincşor, chiar dacă știu că amplasarea blocurilor de beton pune în pericol circulația altor vehicule. Blocarea podului de la Cincşor afectează și turismul din zonă. Un autocar încărcat cu turiști a făcut cale întoarsă, după ce șoferul a observat obstacolele de pe punte. Sătenii din Cincşor se tem că vor rămâne fără căi de acces, după ce și podul peste Olt de la Voila a fost închis pentru demolare, însă Hidroelectrica nu și-a dat încă acordul pentru lucrări.
sursa:tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ