PNL Făgăraș exclude din partid trei membri, consilieri locali!

0
328
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Biroul politic PNL Făgăraș a decis excluderea din partid a trei membri, toți consilieri locali.  Că, PNL Făgăraș, cu vechea conducere, stătea rău privitor la comunicare, în sensul că deciziile BEX erau promovate doar în cercul mic al ,,prietenilor,, de pe Facebook, știe tot Făgărașul. Acum, cu noua conducere, speram ca noul BEX să aibă o cu totul altă abordare privitor la informarea făgărășenilor! Dar, la vremuri noi,, metehnele,, rămân aceleași! Ce nu au înțeles domnii/doamnele din ,,comunicare,, PNL, este că excluderea din partid a trei consilieri locali, nu este doar o problemă de partid, ci un interes al comunității! Cum se va derula această excludere din partid, ce se va întâmpla cu votul în Consiliul Local, când acești trei consilieri locali nu vor mai avea drept de vot în CL, rămâne să vă informăm. Până atunci, vă prezentăm mai jos comunicatul PNL Făgăraș publicat pe pagina de Facebook, PNL Făgăraș:
,,Biroul Politic PNL Făgăraș a decis joi 11 martie 2021 sancționarea cu excluderea din partid a trei membri care dețin și funcții de consilieri locali, din cauza unor repetate abateri de la deciziile politice interne și de la statutul partidului. Este vorba despre Cențiu Magdalena, Cerchizan Marius și Lascu Iulian.
Motivul principal care a stat la baza sancționării l-a constituit faptul că cei trei consilieri s-au împotrivit proiectului dezbătut, inițiat și promovat de PNL, în vederea reducerii taxei de salubritate pentru cetățenii Făgărașului, la 10,19 lei/pers/lună. Consilierii în cauză, nu doar că au votat împotriva diminuării taxei de salubritate dar, dimpotrivă, au votat pentru majorarea taxei la 16 lei/pers/lună, proiect inițiat de executiv, contribuind la intrarea în vigoare, de la 1 martie 2021, a noii taxe pentru întreaga populație a Făgărașului. Cei trei consilieri locali mai primiseră inițial sancțiunea de atenționare pentru că au acceptat și votat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a ședințelor Consiliului Local a unor subiecte care nu fuseseră dezbătute în comisiile de specialitate, încălcând astfel prevederile legale și recomandările interne ale partidului. PNL Făgăraș nu poate accepta fractionarea celor cinci mandate obținute de PNL Consiliul Local Făgăraș și, cu atât mai puțin, încălcarea deciziilor structurilor statutare de conducere ale formațiunii. Un subiect de o asemenea importanță care privește împovărarea cetățenilor orașului, prin stabilirea unei taxe exorbitante, excede strategiei partidului și, în consecință, nu poate fi tolerat. Deciziile Biroului Politic al Organizației PNL Făgăraș, cu propunerea de sancționare cu excludere a celor trei membri de partid, va fi transmisă Biroului Județean PNL Brasov. Deciziile au fost luate în temeiul art. 26 alin (1) lit h) si alin (2) și art. 28 din Statutul PNL, raportat la art 25 lit. c), d), g), i), l) din Statutul PNL,,

LĂSAȚI UN MESAJ