PIAȚA SFATULUI ORA 17.00! Se aprind cele 33.400 de beculeţe din bradul Crăciunului

0
115
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Brașovul prinde viață în această seară.

Piaţa Sfatului, ora 17.00: Se aprind cele 33.400 de beculeţe din bradul CrăciunuluiDe Moş Nicolae, Braşovul îşi respectă tradiţia ultimilor ani şi aprinde luminile Crăciunului, momentul fiind unul mult aşteptat de la an la an de braşoveni, în special de copii, care umplu până la refuz Piaţa Sfatului. Curiozitatea e mare, cel mai aşteptat moment fiind „aprinderea bradului”, în fiecare an decorat altfel şi pe care mii de turişti vin apoi să-l vadă.
Braşovul intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă în această seară, de la ora 17.00, când, odată cu aprinderea luminiţelor din bradul de Crăciun se aprinde şi iluminatului festiv din întreg centrul. Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca apoi cei de la Proconsul, iar vedetele serii vor fi cei din celebra formaţie britanică Smokie.
Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime, din care 25 deasupra solului, şi este împodobit cu 33.400 de beculeţe şi flashuri luminoase, 98 de modele luminoase şi 800 de metri de beteală.
La aceasta se adaugă modelele luminoase de pe stâlpii de iluminat din Piaţa Sfatului şi cele de pe Casa Sfatului.
La fel de spectaculoase sunt şi tavanele luminoase, care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric. Astfel, străzile Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apolonia Hirscher, cele trei intrări spre Piaţa Enescu şi strada Valentin Wagner au fost acoperite cu 30 de kilometri de şiruri luminoase, însemnând aproape 300.000 de beculete şi flashuri. Şi străzile din zona centrală (N. Iorga, bulevardul Eroilor, în zona Casa Armatei şi Livada Poştei, strada Mureşenilor) sunt împodobite de sărbătoare, cu 120 de modele luminoase.

Patinoar cu intrare liberă pentru copii, în Piaţeta Sf. Ioan
În Piaţeta Sf. Ioan, tot din această seară va fi deschis şi patinoarul cu acces gratuit pentru copii.
Anul acesta brazi împodobiţi, de dimensiuni mai mici decât cel din Piaţa Sfatului, se vor găsi şi în Piaţa Enescu, Piaţeta Sf. Ioan şi Piaţa Unirii.
Tot miercuri va fi deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, de unde turiştii vor putea cumpăra cadouri şi şi să deguste băuturi şi preparate culinare de sezon. O altă zonă de târg de Crăciun va fi la patinoarul din Piaţeta Sfântul Ioan. Pe toată durata lunii decembrie vor avea loc spectacole, concerte şi alte evenimente, acestea culminând cu petrecerea de Revelion, ale cărei vedete vor fi Conect-R şi Ellie White.

Sursa: www.bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ