Pianistul Bogdan Vaida, va concerta în Sinagoga Făgăraș

0
118
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Singoga din Făgăraș și alte nouă locuri speciale din țară se vor transforma, în perioada 8 septembrie- 7 octombrie, în săli de concerte care vor găzdui cea de-a șasea ediție a turneului național Classic Unlimited, susținut de pianistul Bogdan Vaida. Maestrul va concerta în 10 locuri inedite din 10 orașe din țară, precum Sinagoga din Făgăraș, Hala Minda din Reșița, Mina Petrila și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației. Astfel, dacă în anii trecuți concertele au avut loc în librării, tipografii, fabrici de mobilă, rezervații de urși, ateliere de reparații auto, magazine de biciclete, sedii de firmă sau galerii de artă, anul acesta Classic Unlimited se va desfășura în următoarele spații culturale atipice:
– 8 septembrie – Biserica Reformată – Beclean
– 10 septembrie – Hala Minda – Reșița
– 11 septembrie – Mina Petrila – Petrila
– 20 septembrie – Cluj HUB – Cluj-Napoca
– 24 septembrie – Casa memorială „George Enescu” – Sinaia
– 25 septembrie – Sinagoga din Făgăraș
– 30 septembrie – FIX Makerspace – Oradea
– 1 octombrie – Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței – Sighetu Marmației
– 6 octombrie – Rubik Hub – Piatra Neamț
– 7 octombrie – Muzeul „Vasile Pogor” Casa Junimii – Iași
Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin, care a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorința de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, proiectul a ajuns în România. În cele cinci turnee de până acum, peste 8.000 de persoane au luat parte la cele 55 de concerte Classic Unlimited care avut loc în 41 de locuri neconvenționale din Cluj-Napoca, București, Oradea, Iași, Brașov, Alba Iulia, Baia Mare, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Petrila, Turda și altele.
Participarea publicului la concerte este gratuită, prin rezervarea în prealabilă a locului pe site-ul evenimentelor: www.classicunlimited.ro

LĂSAȚI UN MESAJ