Peste 700 de dosare privind restituirea taxei auto la Făgăraș

0
16
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Bucurie mare pentru făgărăşenii care şi-au înmatriculat maşinile aduse din altă ţară. În viitorul apropiat este posibil ca banii plătiţi pentru taxa de înmatriculare să le fie restituiţi fără a mai da statul în judecată. Anunţul a fost făcut de premierul României care consideră că astfel va debloca instanţele sufocate de multele procese în acest sens.

Zeci de făgărăşeni care şi-au înmatriculat maşina adusă din altă ţară s-ar putea să nu mai fie nevoiţi să dea statul în judecată şi asta pentru că Premierul României caută o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor să fie soluţionate fără a se mai apela în instanţă. La auzul acestei veşti făgărăşenii au fost foarte bucuroşi pentru că îşi vor primi banii luaţi ilegal.

„Eu sunt cetăţean german şi roman iar referitor la taxă e cea mai mare prostie care a putut exista vreodată. Este o discriminare între cetăţenii germani şi cei români. Orice om are dreptul să conducă orice maşină, trebuie diferenţiată numai taxa de impozitare pe an. Dacă se vor restitui banii pentru taxă e un lucru foarte corect. Este un lucru benefic pentru români, pentru România şi pentru justiţia română care nu o să mai aibe atât de mult de lucru cu această taxă de primă înmatriculare”, “ Este foarte bine că o să ne restituie banii” au spus făgărăşenii.

Chiar dacă au fost nevoiţi să scoată câţiva bani  din buzunare pentru taxa de înmatriculare, în Făgăraş numărul cererilor a crescut anul acesta faţă de anul trecut. În 2011 la Administraţia Financiară s-au înregistrat 183 de cereri de înmatriculare în rândul persoanelor fizice şi 17 în rândul celor  juridice.

“Până la această oră, în acest an au fost depuse 41 de cereri din partea persoanelor juridice pentru înmatricularea maşinilor care au achitat taxe în valoare de 141.391 lei iar din partea persoanelor fizice au fost depuse 310 cereri  în valoare de 678.890 lei” a spus Dan Ludu, Şeful Adjunct AFP Făgăraş. La Făgăraş, în acest moment sunt peste 700 de dosare pe rol privind restituirea taxei auto care sunt în diverse stadii. Cea mai mare taxă achitată anul acesta pentru înmatricularea unui autovehicul  a fost de 14.600 de lei pentru înmatricularea unui tir.

LĂSAȚI UN MESAJ