Pericol de intemperii în Munții Făgăraș

0
37
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Zeci de turişti din ţară dar şi de peste hotare îşi vor petrece acest sfârşit de săpătmână în Munţii Făgăraş. Însă aceştia nu trebuie să se lase înşelaţi de căldura de afară pentru că la munte vremea e în răcire iar meteorologii au anunţat  vânt puternic şi chiar lapoviţă.

Potrivit salvamontiştilor, Vârful Moldoveanu este principala ţintă a turiştilor care  merg în Munţii Făgăraşului. Totuşi, în acest wekk-end se anunţă ploi şi chiar lapoviţă. „Sunt mulţi turişti însă din păcate nu toţi sunt echipaţi corespunzător pentur că vin din zone unde este foarte cald la această dată, însă aici este deja răcoare şi ne aşteptăm chiar şi la lapoviţă . O să se răcească la peste 1800 foarte mult şi s-au anunţat şi precipitaţii“ a spus Tomas Bross, şeful Salvamont Victoria.

Astfel, că echipamentul corespunzător vremii în răcire este foarte necesar la peste 1800 de metri întălţime. „Ca recomandare toţi cei care urcă să se aştepte şi la vreme rece şi să se echipeze corespunzător şi dacă nu e neapărată nevoie să nu se aventureze în zona de gol alpin“ a mai spus Tomas Bross.

În acest moment în Munţii Făgăraşului sunt peste 100 de turişti atât din ţară cât şi de peste hotare.

LĂSAȚI UN MESAJ