Performanţă pentru baschetul juvenil făgărăşean

1
192
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


În perioada 19-25 iunie s-a desfăşurat la Braşov, pe terenurile Colegiului Naţional de Informatică ,,Grigore Moisil”, Liga Naţională de Minibaschet 2011, categoria Baby Baschet (copii născuţi în 2001 şi mai mici), băieţi şi fete. La startul competiţiei s-au prezentat un număr record de formaţii din întreaga ţară – 56 la băieţi şi 22 la fete. Municipiul Făgăraş a fost reprezentat la acest concurs de formaţia de băieţi a Asociaţiei Club Sportiv – Sportic Pro Baschet Făgăraş.

Doar victorii în grupă

În urma tragerii la sorţi, s-au stabilit grupele preliminarii, formaţia făgărăşeană făcând parte dintr-o grupă deloc uşoară, alături de U.Mobitelco Cluj–Napoca, C.S Sighet şi LPS CSU Piteşti. În primul joc, micii baschetbalişti făgărăşeni au debutat cu o victorie de moral, obţinută în ultimele secunde cu formaţia din Sighet, scor 24-21. A urmat o victorie la o diferenţă apreciabilă de scor cu LPS Piteşti, 25-3 şi formaţia din Făgăraş era deja calificată în faza superioară (locurile 1-28). În al treilea joc din grupă, ACS Sportic Pro Baschet a întâlnit formaţia campioană din 2011 (şi actuala finalistă a ligii) – U. Mobitelco Cluj, în faţa căreia a cedat cu scorul de 34-17.

În faza superioară, primul joc eliminatoriu a fost în compania formaţiei CSS Târgovişte, în faţa căreia făgărăşenii au câştigat cu scorul de 22-19, calificându-se astfel în primele 14 echipe ale Ligii Naţionale. Al cincilea joc, tot eliminatoriu, avea să fie, în urma tragerii la sorţi, împotriva formaţiei U.Mobilteco II Cluj Napoca, pe care făgărăşenii au învins-o cu 31-19!

Astfel, formaţia din Făgăraş s-a calificat în primele şapte formaţii ale României la această categorie de vârstă! Celelalte formaţii calificate în faza finală au fost CSU Cuadripol Braşov, CS Dan Dacian Bucureşti, Dinamo Bucureşti, BC Slam Bucureşti, U. Mobilteco Cluj Cuza Sport Brăila. Formaţia clubului făgărăşean, antrenată de prof. Ing. Crâznic Ioan, secondat la acest campionat naţional de ec. Velţan Alexandru, a reuşit două victorii importante, 43-16 cu CSU Cuadripol Braşov şi 18-14 cu BC Slam Bucureşti şi jocuri foarte bune în compania celor mai bune formaţii din România, 21-29 cu Dinamo, 25-39 cu vicecampioana en titre – U.Mobitelco Cluj, 32-43 cu campioana României – CS Dan Dacian Bucureşti (jocul cel mai spectaculos al Ligii din acest an, când bucureştenii s-au distanţat pe tabelă în ultimele 5 minute ale jocului) şi 23-29, în ultimul joc, cu formaţia Cuza Sport Brăila.

Locul 6 în clasamentul final

La finalul Ligii Naţionale Baby Baschet 2011, formaţia Asociaţiei Club Sportiv Sportic Pro Baschet Făgăraş s-a clasat pe locul 6, la egalitate de puncte cu BC Slam Bucureşti şi Cuza Sport Brăila, rezultat excepţional şi istoric totodată pentru baschetul făgărăşean, dar şi deopotrivă, pentru baschetul braşovean! Formaţia făgărăşeană a fost unanim apreciată de cei prezenţi, stârnind deseori aplauze pentru dăruirea şi spectaculozitatea jocului practicat şi fiind recompensată la finalul competiţiei de conducerea FR Baschet cu titlul de ,,cea mai frumoasă formaţie a turneului”!

Doi dintre componenţii formaţiei au fost apreciaţi ca făcând parte din cei mai valoroşi mici baschetbalişti ai ediţiei din acest an, Victor Velţan şi Antonio Timoftă. Victor Velţan s-a clasat pe poziţia a treia la concursul de aruncări „Coşul de Aur“ după ce anul trecut a fost vicecampion naţional. Realizatorii acestui remarcabil succes au fost: Victor Velţan, Antonio Timoftă, Alin Cornea, Paul Lie, Stelio Săpătoru, Alexandru Vlad, Mihai Ghircoiaş, Alexandru Sitea (doar 8 ani!), Ştefan Sucaciu, Iulian Fogoroş şi David Greavu – ultimii patru din comuna Drăguş.

Conducerea Asociaţiei Sportive Sportic Pro Baschet Făgăraş mulţumeşte pe această cale părinţilor care au îndrumat copii pantru practicarea acestui minunat joc sportiv şi i-au susţinut financiar pentru a fi posibilă participarea această competiţie.

La fete, titlul naţional a fost câştigat de CSU Cuadripol Braşov, având în componenţă şi două jucătoare din Făgăraş, Ioana Drăghici – una dintre cele mai bune jucătoare ale campioanei României din acest an – şi Alexandra Simon.

Liga Naţională de Minibaschet băieţi (născuţi în 1999 şi mai mici) este în plină desfăşurare la Braşov, începând cu 26 iunie, printre participante numărându-se şi formaţia de băieţi a clubului de baschet din Făgăraş.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari! De remarcat ca „cea mai frumosa formatie a turneului” a ocupat locul 1 pe judetul Brasov, a fost la egalitate de puncte cu echipele din Bucuresti sai Braila (locurile 4,5,6). Toate acestea au fost posibile datorita domnului antrenor Craznic Ioan care a insufletit echipa de prichindei (9-10 ani). Succesul este cu atat mai mare deoarece au concurat cu cluburi sportive de renume din tara, sponsorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ