Pentru a putea fi înscrise în competiții, cluburile de fotbal juvenil, vor trebui clasificate de FRF

0
98
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Un nou proiect privind activitatea fotbalului juvenil de la noi din țară a fost ratificat prin hotărârea Biroului Executiv al Federației Române de Fotbal, din data de 12 decembrie 2018. Astfel, cluburile care au în activitate grupe de copii și juniori, la fotbal, vor participa în competiții numai după ce vor fi clasificate de FRF. Participarea în competiții se va face după anumite criterii și în funcție de: infrastructură și facilități, staff tehnic, staff suport, strategie și filozofie, echipe și jucători, antrenamente și meciuri, rezultate.

Comunicat al FRF din data de 12.12. 2018
,,Pentru Federația Română de Fotbal, dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori prin îmbunătățirea activității academiilor și creșterea standardului competițiilor reprezintă un obiectiv strategic. Investirea în centre de copii și juniori oferă oportunitatea ideală pentru descoperirea tinerelor talente care, integrate în sistemul competițional adecvat, contribuie direct la dezvoltarea fenomenului fotbalistic și oferă rezultatele sportive ale echipelor naționale pe care le doresc toți românii.
În acest context, FRF a demarat procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, care are peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor de fotbal europene.
Clasificarea introdusă în fotbalul juvenil românesc se bazează pe criterii clare, evaluate pe o scară de la 0 la 4, și va duce atât la dezvoltarea pepinierelor fotbalistice, conferindu-le acestora reputația necesară pentru noi surse de finanțare, cât și la lărgirea bazinului de selecție în cadrul comunităților, fixând premisele performanței pe termen lung.
OBIECTIVELE PROIECTULUI
• Creșterea permanentă a nivelului fotbalistic din România prin dezvoltarea asistenței în formare și competiție pentru cei mai tineri jucători
• Asigurarea standardelor de calitate la nivel de management și sportiv pentru cluburi astfel încât părinții să poată opta pentru cel mai bun cadru adaptat talentului copiilor
• Îmbunătățirea continuuă a infrastructurii fotbalistice la nivelul cluburilor pentru a furniza jucătorilor și spectatorilor facilități de nivel înalt
• Consolidarea integrității și creșterea nivelului calitativ al competițiilor de copii și juniori organizate de FRF
• Fixarea unui reper la nivel de personal tehnic și administrativ, infrastructură, facilități sportive, rezultate și educație pentru academiile din România
PROCEDURA DE EVALUARE
Procedura de evaluare va acoperi 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.
Fiecare categorie va fi evaluată pe o scară de la 0 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.
Iată cele 7 domenii ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:
DOMENII PONDERE
1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,6 %
2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,1%
3. STAFF TEHNIC 19,4%
4. STAFF SUPORT 6,8%
5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,7%
6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,8%
7. REZULTATE 20,6%

sursa.www.frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ