Pelerinaj la Victoria

0
49
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Sute de pelerini s-au adunat la sfârşitul săptămânii la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din oraşul Victoria. Şi asta întrucât la acest lăcaş de cult au ajuns moaşte de la o biserică din judeţul Tulcea. Pelerinii, veniţi în număr mare la eveniment, s-au rugat pentru bunăstare şi pentru sănătate.

Biserica „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“ din oraşul Victoria a fost neîncăpătoare sâmbătă, 21 mai. Sute de pelerini s-au adunat la acest lăcaş de cult pentru a se închina sfintelor moaşte aduse de la Mănăstirea Halminis din judeţul Tulcea, cu ocazia hramului bisericii din localitate. „Ne-am bucurat să avem în 21 mai hramul sfintei biserici, biserică ce s-a construit între anii 1991 şi 1994. Ea a fost sfinţită în 17 septembrie 2000. În ultimii ani, ne-a ajutat Dumnezeu şi am adus, cu prilejul hramului, moaşte de la diferite mănăstiri şi icoane făcătoare de minuni. Anul acesta, am avut binecuvântarea IPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi binecuvântarea Preasfinţitului părinte Episcop Visarion, Episcopul Tulcei. Au sosit la noi moaştele Sfinţilor Epictec şi Ahtion, care sunt aşezate la Mănăstirea Halminis din judeţul Tulcea. Sunt sfinţi care au pătimit în anul 920, pentru că erau creştini“, a spus preotul Octavian Smădu, parohul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Victoria.

Oamenii s-au închinat sfinţilor şi au spus o rugăciune şi pentru cei dragi. „Am venit să mă rog pentru sănătate şi pentru familie. Să ne dea bunul Dumnezeu binecuvântare şi să aibă grijă de noi“, „Ne rugăm pentru sănătate şi pentru bunăstare. Să ne fie bine de acum încolo şi să ne aibă Domnul în pază“, au spus oamenii prezenţi la slujba de la biserică.

Biserica din Victoria nu a fost singurul lăcaş de cult din zona noastră care a fost sâmbătă în sărbătoare. Şi Mănăstirea Făget-Boholţ a adăpostit sute de pelerini care au ţinut să fie prezenţi la prăznuirea hramului locaşului de cult de pe Dealul Galaţiului.

(A.R.)

LĂSAȚI UN MESAJ