Pelerinaj la Mănăstirea Brâncoveanu

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Cea mai populară mănăstire din Ţara Făgăraşului şi-a sărbătorit unul dintre hramuri. Ca în fiecare an, lăcaşul de cult de la Sâmbăta de Sus a adunat mii de oameni care au dorit să ia parte la prăznuirea acestei sărbători. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi episcopi, în frunte cu Mitropolitul Ardealului.

Pelerini din întreaga ţară au participat duminică la praznicul Adormirii Maicii Domnului, unul din hramurile Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. În cunoscutul altar din pădure, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, împreună cu Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul şi  Episcopii Vicari ai Arhiepiscopiei Sibiului şi Timişoarei, a oficiat Sfânta Liturghie.

Ca o premieră, în acest an, la  mănăstire au fost aduse moaştele a 11 sfinţi de la Catedrala din Sibiu. În locul special amenajat, oamenii s-au înghesuit să sărute racla sfântă. De asemenea, căldura sufocantă a provocat înghesuială şi la izvorul cu apă sfinţită din curtea locaşului brâncovenesc.

După slujbă, majoritatea celor prezenţi au ales să se refugieze la terase sau au dat o raită pe la sutele de tarabe amenajate la intrarea în mănăstire, astfel încât nimeni nu a plecat cu mâna goală acasă.


Iulia LIE

LĂSAȚI UN MESAJ