,,Pe urmele lui Negru Vodă- Cetatea de la Breaza”

0
159
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

În cadrul proiectului cultural ,,Pe urmele lui Negru Vodă- Cetatea de la Breaza”, proiect realizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Țara Făgărașului și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, a fost organizat, duminică 24 octombrie 2021, evenimentul cultural Circuitul Cultural-istoric din Țara Făgărașului- Cetatea de la Breaza.
În prima parte a acestui eveniment a fost prezentată broșura culturală, care cuprinde un scurt istoric al Țării Făgărașului, Cetatea de la Breaza și câteva din obiectivele istorice din zona Făgărașului, obiective înscrise în Lista Monumentelor Istorice.
Cea de-a doua parte a cuprins o componentă gastronomică – influența bucătăriei medievale în gastronomia locală contemporană, plecând de la Cartea de bucate a Annei Bornemisza scrisă pe parcursul anului 1680 (a fost începută în cetatea Făgăraș). Au fost preparate 10 din cele peste 1600 de rețete aflate în acestă carte, 10 preparate eștantion cu descriere inspirate suplimentar de sezon și consumul cu preponderență în zona noastră.
Evenimentul s-a încheiat cu un ceremonial prezentat de Garda cetății Făgăraș.
Scopul principal al acestui proiect constă în facilitarea cunoașterii trecutului pentru generațiile prezente și viitoare dar și atragerea unui număr mai mare de turiști pasionați de descoperirea de noi obiective turistice culturale din zona Țării Făgărașului.
Filmul documentar despre acest subiect poate fi vizionat AICI
Sursa:facebook/centruregional

LĂSAȚI UN MESAJ