Patru ore de sport pe săptămână pentru ciclul primar, gimnazial şi liceal

0
38
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat luni seară că elevii din învăţământul obligatoriu vor avea în programa şcolară până la patru ore de sport pe săptămână.

„În planurile cadru pentru ciclul primar, puse în dezbatere publică, avem creşterea numărului orelor de mişcare pentru vârsta mică. Când vom lucra la planurile-cadru pentru clasele a V-VIII, respectiv IX-XII, vom introduce şi acolo un număr crescut de ore de educaţie fizică”, a spus Pricopie, citat de gandul.info.

Ministrul a precizal că, gradual, în următorii trei ani, toţi copiii din învăţământul obligatoriu vor avea până la patru ore de educaţie fizică şi sport pe săptămână.

„Eu cred că este important să ne preocupe câtă matematică ştie un elev sau câtă literatură cunoaşte un elev, dar mult mai important este nivelul de sănătate al acelui elev. În afara orelor de sport, va trebui să revedem şi să întărim dimensiunea educaţiei pentru sănătate din manual”, a precizat Remus Pricopie.
La mijlocul lunii februarie, Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect prin care propune două ore de ”Educaţie fizică” şi alte două ore la disciplina ”Muzica şi mişcare” pentru elevii din clasele pregătitoare, I şi a II-a.

Acelaşi proiect arată că elevii claselor a III-a şi a IV-a vor avea în total trei ore de sport, două ore de ”Educaţie fizică” şi o oră de ”Joc şi mişcare”.

LĂSAȚI UN MESAJ