Păstrăvăriile din Țara Făgărașului asigură necesarul de pește pentru post

0
27
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Perioada aceasta este una în care se consumă pește în cantități mari datorită Postului Crăciunului când sunt foarte multe dezlegări la pește. Pentru a evita îmbolnăvirile este recomandat să se consume peștele prospăt și să se evite peștele congelat.
index
În zona Făgărașului sunt nenumărate păstrăvării care pot asigura necesarul de pește în cantități foarte mari. Astfel în zona Berivoi sunt patru păstrăvării mari, trei în sat și una la pădure, la Dejani se află cea mai veche dintre păstrăvăriile din zonă, iar la Sâmbăta de Sus se află o păstrăvărie la fel de mare. Zona Breaza se poate mândri și ea cu o pastrăvărie, iar Lisa la fel. Cu siguranță pe fiecare pârâu care vine din munte sunt păstrăvării care asigură necesarul de pește proaspăt. Aici nu sunt puse la socoteală micile păstrăvării gospodărești din satele de sub munte.
Peștele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, datorită vitaminelor, mineralelor și nutrienților pe care îi conține. Acesta conține o mare cantitate de fosfor (200mg/100g), este bogat în iod și flor. Peștele este o importantă sursă de proteine de bună calitate (peste 10%), vitamine B1-B12, Cupru, Seleniu, Magneziu, Potasiu, este sărac în grăsimi saturate și colesterol, în schimb este deosebit de bogat în acizi grași omega 3, beneficii pentru inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ