Părintele Ursu, a devenit Cetățean de Onoare al Făgărașului

0
1133
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Părintele, mereu cu zâmbetul pe față, Cornel Ursu, a devenit Cetățean de Onoare al Făgărașului. În prezența și apaluzele mai multor enoriași din cartierul Galați, ieri în ședința ordinară a Consiliului Local Făgăraș, în unanimitatea consilierilor locali, a fost aprobată Hotărârea de Consiliu Local de acordare a titlului de Cetățean de Onoare a Municipiului Făgăraș preotului Cornel Ursu, ca o recunoaștere a meritului unui om care a demonstrat, fără să se străduiască, că este un model pentru cei din jur. De la îndrumarea duhovnicească a Parintelui Teofil Părăian, trecut prin hirotonisirea ca preot în anul 1979, în satul Toderița, trecerea în 1990 la biserica din cartierul Galați și numirea în funcția de Protopop al Făgărașului în 1997, de către IPS Mitropolit Antonie Plămădeală, functie detinuță până în anul 2004, părintele Ursu este ”mereu cu zâmbetul la purtător” așa cum îi place să glumească. Un cuvânt blând, curat și folositor, părintele îl are pentru toți cei care se află în jurul său, indiferent de context. Un om care merită pe deplin recunoaștere, stimă, cinste, considerație și prețuire. Mulțumim bunului Dumnezeu Părinte, că existați!
Iconom stravofor din anul 1998, părintele Cornel Ursu, a dovedit împlinirea cu prisosință în seriozitate și duhovnicie și a iconomiei întru slujirea lui Hristos Domnul și a administrarea Protopopiatului, precum și o remarcabilă putere în purtarea crucii atât în plan profesional cât și în planul trăirii personale.
Aflat sub îndrumarea duhovnicească a Părintelui Teofil Părăian, Duhovnicul prin excelență al Mănăstirii Sâmbăta de Sus în epoca modernă, Părintele Cornel Ursu a păstrat în chip tainic, dar și în practica sa cotidiană, liturgică în primul ând, o părtășie cu Dumnezeu pe care a așezat-o în slujba comunității, rurale sau urbane, în slujba oamenilor, din foarte multe colțuri din țară.
Restaurarea Bisericii parohiale, sfințită pe 27 decembrie 2014, de către JPS Laurențiu Streza, nu a însemnat încetarea misiunii sale, ci doar sporirea rugăciunii și adâncirea lucrării cu sine, spre binele nostru al tuturor. Altruist până la uitarea de sine Părintele a constituit și constituie modelul bucuriei pentru aproapele și pentru Hristos.
Referințele sunt în ziarele locale, în Telegraful Român sau în Revista Teologică, dar mai ales în inimile nevoiaților ajutați, în inimile bolnavilor încurajați ori elevilor sprijiniți să crească frumos. Susținător al apariției unor volume de carte, bun și instruit orator, admirabil mânuitor al limbii române și un foarte bun cunoscător al etnologicului din Țara Făgărașului, Părintele Cornel Ursu a dovedit în timp a fi ceea ce specialiști numesc „Tezaur viu,, al culturii poporului român.”- se arată în raportul de specialitate prezentat în propunerea de Hotărâre de Consiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ