Parc pentru copiii de la Diakonia

2
63
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Copiii şi tinerii de la Căminul „Canaan“ din Şercaia se vor putea relaxa, juca, dar şi învăţa într-un parc nou, construit doar pentru ei. Echipa care va face posibil acest lucru este din Germania, iar lucrările au început în urmă cu aproape o lună.

Nemţi şi români muncesc laolaltă
La Căminul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi de la Şercaia se lucrează din plin de câteva săptămâni. O echipă din Germania doreşte să construiască un parc pentru cei care locuiesc în cămin. „De la planificare şi până la execuţie şi darea în folosinţă participă o întreagă echipă: cei care fac proiectul, cei care muncesc efectiv, cei care îl vor utiliza. Suntem angrenaţi cu toţii în această lucrare, ce cu siguranţă va ieşi foarte frumoasă şi, bineînţeles, folositoare pentru copii“, a spus Ştefan Wrobel, arhitect peisagist.
Nu doar echipa din Germania lucrează la amenajarea parcului. În ajutorul lor au venit şi voluntari din Făgăraş. Unul din ei este şi Cătălin, un elev de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. „Da, am venit să dau şi eu o mână de ajutor. Este un proiect foarte interesant pentru aceşti copii şi am venit să ajut şi eu cum pot“, a spus Cătălin.

Parc cu rol terapeutic
Reprezentanţii căminului din Şercaia speră ca acest parc să fie o adevărată oază de bucurie, mai ales pentru copiii cu handicapuri motorii, locomotorii şi senzoriale. „Parcul ce se va construi aici este în beneficiul copiilor şi tinerilor de aici, pentru că ei au nevoie de relaxare, au nevoie de bucurii. Totodată va fi util mai ales celor mici şi celor cu handicapuri motorii, locomotorii şi senzoriale. Eu sper ca acest parc să fie unul terapeutic“, a spus doctorul Anca Strâmtu, directorul Căminului „Canaan“ de la Şercaia.
În prezent, Căminul „Canaan“ din Şercaia adăposteşte şi îngrijeşte 54 de beneficiari, copii şi adulţi.
(Alina ROMAN)

2 COMENTARII

  1. Un lucru frumos, respect tuturor celor care se implica in astfel de activitati si dau o mana de ajutor.

  2. MA BUCUR NESPUS DE MULT,SI MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE FAC ASTFEL DE LUCRURI IN FOLOSUL CELOR CU UN DESTIN TRIST. I-AM CUNOSCUT PE CEI DIN ACEST CENTRU ,SUNT CU NEVOI SPECIALE ,SI SE VOR BUCURA

LĂSAȚI UN MESAJ