OUG- urșii pot fi împușcați și în afara localităților

0
190
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Parlamentul a aprobat miercuri Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevedea intervenția în cazul urșilor agresivi. Potrivit unui amendament depus de UDMR și adoptat de deputați, urșii vor putea fi împușcați și în afara localităților, fața de varianta inițială în care autoritățile puteau interveni doar în cazul în care ursul ataca în intravilan.
Deputatul Konczei Csaba, de la UDMR a spus că majoritatea atacurilor urșilor au avut loc în extravilan, la stâne, și atunci era nevoie de amendamentul UDMR. Ordonanța de Urgență aprobată miercuri de Parlament prevede intervenția asupra urșilor prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare. Echipa de intervenție este condusă de primar sau viceprimar și este formată din jandarm, vânător și medic veterinar, iar decizia daca animalul este ucis sau nu, aparține echipei de intervenție.
Persoanele care împiedică prin orice mijloace intervenția imediată a autorităților în cazul urșilor pot fi sancționate cu amendă între 7.000 și 10.000 de lei.
sursa:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ