Orăşelul copiilor, ediţia a II-a

0
58
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

S-au distrat pe cinste, dar au fost şi informaţi. Sute de copii au participat duminică, 17 iunie, la cea de-a doua ediţie a evenimentului Orăşelul Copiilor. Zeci de instituţii din municipiu au fost şi de această date prezente în faţa Casei de Cultură pentru micuţii dornici să afle cât mai multe lucruri interesante. „Suntem la a doua ediţie, faţă de anul trecut au venit mult mai multe instituţii. Plus de asta avem şi teatru, multe concursuri, printre care mintesc cel de desene, concurs de role şi altele. Instituţiile s-au pregătit mult mai mult faţă de anul trecut şi au mai multe surprize pentru copii. Ne bucurăm că şi de această dată evenimentul a avut un mare impact atât asupra reprezentanţilor instituţiilor prezente, cât şi asupra micuţilor, prezenţi în număr foarte mare aici“, a spus Adrian Istrate, organizatorul Orăşelului Copiilor.

Peste 20 de instituţii reprezentative din Făgăraş au fost prezente şi de această dată la eveniment. Astfel că sutele de copii prezenţi au aflat lucruri interesante, s-au jucat, au interacţionat şi au participat şi la o sumedenie de concursuri. Însă pentru a parcurge toate standurile, copiii au trebuit, întâi, să treacă pe la standul Primăriei. Asta pentru a primi un paşaport, cu acesta să poată fi primiţi în orăşel. „Copiii vin la noi şi se înregistrează, primesc paşapoarte, li se explică pe unde vor trebui să meargă să viziteze instituţiile pentru a se familiariza cu diverse domenii. După ce au epuizat toate instituţiile primesc diplome de participare“, a spus Mihaela Oancea, de la standul Primăriei. Cu paşaportul au putut vizita toate instituţiile prezente la acţiune. „Anul acesta am pregătit câteva surprize copiilor care ne vizitează standul. Avem tragere cu arcul la ţintă, le-am pregătit un joc Domino, căutare de indicii în cutia cu nisip, costume de principi şi principese. Iar cei care trag cu arcul şi fac poze sunt şi înobilaţi în principese şi principi de Făgăraş“, a spus Elena Băjenaru, directorul Muzeului „Vale Literat“. „În schimbul unei ţigări, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Primire, Evaluare şi Consiliere de la Braşov, s-a gândit să facă un schimb sănătos. În schimbul unei ţigări primite, noi dăruim două piersici. Până acum am primit foarte multe ţigări“, a spus şi reprezentantul standului Antidrog. „Noi le prezentăm o variantă de a se distra într-un mod creativ şi constructiv, confecţionând brăţări, sau magneţi cu tehnica şerveţelului. Am avut succes cu acest stand şi au venit mulţi copii la noi“, a spus Ovidiu Poruţiu.
Au aflat şi despre cum funcţionează o bancă. „Le explicăm micuţilor ce înseamnă o bancă, cum economisim, cum credităm, dar şi cu ce produse venim în întâmpinare pentur bunici şi părinţi“, a spus reprezentantul standului Banca BCR.
Micuţii s-au distrat alături de clovni, au asistat la diferite concerte şi au participat şi la teatru.

Dintre cele mai vizitate standuri s-au numărat cele ale Poliţiei, ale Pompierilor, ale Armatei şi bineînţeles, ale Televiziunii Făgăraş. La standul Televiziunii Făgăraş au vrut să afle totul despre ce înseamnă meseriile de reporter şi operator. Cei mici au fost fascinaţi de camerele de filmat puse la dispoziţie de către cameramani.

„La acest stand, al Armatei, încercăm să prezentăm domeniul nostru de activitate, ceea ce suntem noi. Iar aici la Făgăraş ceea ce suntem noi nu este puţin lucru, suntem şcoală militară, Centru de Instruire a Infanteriei şi Vânători de Munte. Toţi infanteriştii din ţară trebuie să treacă pe la noi. De aceea unitatea noastră se numeşte şi km 0 al Infanteriei“, a spus reprezentantul standului Armatei. „Cu ocazia desfăşurării celei de-a doua ediţii a Orăşelului Copiilor prezentăm echipamentul specific Poliţiei Rutiere, respectiv autospeciala din dotare, echipată cu aparat radar, etilotest. Micuţii au fost foarte interesaţi şi mulţi au spus că vor deveni poliţişti când vor creşte mari“, a spus subcomisarul Dan Trâmbiţaş, şeful Poliţiei Rutiere Făgăraş. „Mi-a plăcut mult ceea ce am văzut. Am participat şi anul trecut şi am venit şi acum să obţin o diplomă“, „Îmi place tare mult la Orăşelul Copiilor. Am văzut clovni, m-am jucat, am desenat şi am fost şi la volanul maşinii de Pompieri“, a spus copiii prezenţi la eveniment.

Evenimentul „Orăşelul copiilor“ a fost organizat de către Asociaţia „Exploratori pentru viitor“, susţinut de către Televiziunea Făgăraş. Au participat peste 20 de instituţii de referinţă din municipiu. Tinerii au fost extrem de plăcut impresionaţi de tot ceea ce au văzut şi au plecat acasă cu o sumedenie de suveniruri, printre care s-a numărat, bineînţeles, şi o diplomă de participare.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ