Olimpici la meserii

0
55
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

olimpiciTinerii făgărăşeni de la colegiile de arte şi meserii au demonstrat că sunt la fel de buni ca şi colegii lor de la liceele teoretice. De la fazele judeţene ale olimpiadelor la disciplinele din aria curiculară, elevii s-au întors încărcaţi de premii. Mulţi dintre ei au demonstrat că nu pot fi învinşi la nivel judeţean şi se pregătesc acum pentru faza naţională.

Ospătari, cofetari, mecanici auto sau specialişti în tehnică de calcul, elevii făgărăşeni de la aceste specializări au demonstrat că sunt cu adevărat talentaţi şi îndemânatici. De la olimpiadele judeţene, ei s-au întors cu multe premii, iar opt tineri făgărăşeni vor reprezenta judeţul la fazele naţionale. Trei dintre elevi sunt de la Colegiul Tehnic Aurel Vijoli, iar cinci sunt de la Grupul Şcolar Doctor Ioan Şenchea. În spatele premiilor obţinute stau multe ore de muncă. ,,Rezultatele sunt bune, aş spune că sunt conform asteptărilor. Am avut la aceste olimpiade copii care s-au pregătit foarte mult si, de asemenea,colegii mei au muncit foarte mult”, a declarat directorul adjunct al Colegiului Tehnic Aurel Vijoli, Mariana Franga. „Este un rezultat care îmi face plăcere să îl comunic tuturor. Cinci locuri întâi la olimpiadele judeţene reprezintă atât rezultatele muncii colegilor mei profesori, cât şi munca elevilor. Sunt mult mai bune decât anul trecut”, a declarat directorul Grupului Şcolar de Arte si Meserii, Traian Duţă.

O parte din concursurile fazei judeţene la disciplinele olimpiadei au avut loc la Colegiul Tehnic Aurel Vijoli. Premianţii au reuşit să treacă un obstacol destul de dificil. Acum însă, e nevoie de mai multă pregătire, pentru că probele vor fi şi mai grele şi ei vor avea de înfruntat elevi din întreaga ţară.

Pregătirea elevilor pentru olimpiadele naţionale a început încă din momentul aflării rezultatelor. Cu multă muncă, tinerii sunt convinşi că se vor descurca la fel de bine la ,,naţionale” ca şi la ,,judeţene”.
(L.G)

LĂSAȚI UN MESAJ