„Olimpici“ la fizică

0
112
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Au uitat ce este distracţia şi s-au pus cu burta pe carte. Efortul nu a fost însă în zadar pentru că au obţinut rezultate remarcabile la olimpiada judeţeană de fizică. Este vorba despre elevii de la Şcoala Generală nr. 1 şi de cei de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Acum, se pregătesc intens pentru faza naţională a olimpiadei.

„Medalii de bronz“ pentru elevii de la Generală 1

Weekendul trecut a fost unul plin de emoţii pentru mulţi elevi făgărăşeni. Cinci şcolari de la Şcoala Generală nr. 1 au participat la fazele judeţene ale olimpiadelor de fizică şi engleză. Şi s-au întors cu rezultate foarte bune. „Rezultatele obţinute de către elevii noştri sunt foarte bune pentru că nivelul de dificultate al unei olimpiade este foarte mare, comparabil cu faza naţională. De această dată, am obţinut trei premii III la clasele a VI-a şi a VII-a“, a spus Vasile Joantă, profesor de fizică la Şcoala Generală nr. 1.

„Ne-am pregătit foarte bine şi pe această cale dorim să mulţumim şi profesorilor noştri care ne-au îndrumat fiecare pas şi care au fost alături de noi“, „Este pentru prima dată când particip la faza judeţeană de fizică şi mă bucur că am obţinut un rezultat atât de bun, locul III. Sper ca anul viitor să particip şi la faza naţională a competiţiei“, au spus elevii de la Şcoala Generală nr. 1.

Olimpici naţionali la „Radu Negru“

La Colegiul Naţional „Radu Negru“, însă, doi elevi au obţinut locul I la olimpiada judeţeană de fizică. Ei sunt Ionel Cerghit, elev în clasa a XI-a şi Bogdan Nicula, elev în clasa a XII-a. „A fost destul de greu, însă m-am pregătit intens pentru această olimpiadă. Mai ales că acum sunt în ultimul an şi am vrut să dau tot ce a fost mai bun din mine, să închei ciclul liceal cu rezultate bune. Faza naţională a competiţiei este cu totul altă poveste. Acolo vor fi cei mai buni elevi din ţară, iar întrecerea va fi una strânsă. Sper că mă voi descurca. Nu aştept să iau locul I, dar mă aştept la un rezultat bun“, a spus Bogdan Nicula, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Radu Negru“. „S-au obţinut rezultate foarte bune. Liceul a participat cu 5 elevi, care s-au întors cu 2 premii I şi o menţiune. Subiectele la olimpiada de fizică au fost foarte grele. Fără studiu individual suplimentar, elevii noştri nu ar fi aceste rezultate“, a spus Elena Bogdan, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Radu Negru“.

Cei doi vor participa la faza naţională a competiţiei, ce va avea loc în acest sfârşit de săptămână. „Cei doi elevi care vor participa la olimpiada naţională s-au dovedit pe parcursul anilor elevi foarte studioşi, cărora le place într-adevăr fizica. Anul acesta vor participa amândoi la faza naţională a competiţiei, iar eu voi fi alături de ei, ca însoţitor de grup pentru întreg lotul braşovean. Ne pregătim foarte intens în aceste zile, mai ales la proba practică, ce va fi foarte grea“, a spus Manuela Drenea, profesor de fizică la Colegiul Naţional „Radu Negru“.

De asemenea, elevii instituţiilor de învăţământ au obţinut rezultate foarte bune şi la olimpiada judeţeană de engleză.

(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ