Olimpici făgărăşeni la ,,naţionale“

0
424
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

olimpici-amandoiMândrie pentru cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Alţi doi elevi vor reprezenta liceul dar şi Făgăraşul la olimpiadele naţionale. Este vorba de Diana Lolea şi Gabriel Stoica care au reuşit să obţină cele mai mari punctaje la faza judeţeană.

olimpici-lolea-cu-teulea„Reuşesc acum să înţeleg fenomenele din jurul meu“
Diana Lolea este elevă în clasa a XII –a la Colegiul Naţional „Radu Negru“. Încă de anul trecut, a făcut o pasiune pentru economie. Tânăra spune că unul dintre motivele pentru care a început să aprofundeze această materie este şi situaţia economică cu care ne confruntăm de ceva vreme. Aşa că, alături de profesorul Cornel Teulea, a reuşit să desluşească tainele economiei. Olimpiada de economie a fost un prilej tocmai bun pentru ca eleva să demonstreze tot ce a învăţăat. Astfel, în urmă cu o săptămână a participat la Olimpiada Judeţeană de economie, iar rezultatul foarte bun nu a întârziat să apară. Diana a reuşit să obţină locul I pe judeţ, fapt ce i-a adus calificarea la faza naţională. Acum, eleva se pregăteşte pentru cea mai dificilă etapă a concursului, faza naţională, care va avea loc în Galaţi, în prima săptămână după Paşte. „Faţă de pregătirea pe care am făcut-o cu domnul profesor Cornel Teulea, concursul nu mi s-a părut foarte greu. Pot să spun că a fost acceptabil. Am obţinut locul I şi calificarea la ,,naţionale“. Mă bucur foarte mult de acest lucru, mai ales că, datorită pregătirii, acum pot să înţeleg fenomenele care se întâmplă în jurul meu“, ne-a spus Diana Lolea, elevă a Colegiului Naţional „Radu Negru“.

„Eu personal nu mai am demult de demonstrat ceva, dar în fiecare an mă simt obligat să pun în valoare competenţele acestor minunaţi copii. De fiecare dată sunt alţii şi merită să ajungă acolo unde credem noi că le este locul. Este al şaselea sau al şaptelea an când elevi de-ai mei se califică la faza naţională. Anul acesta Diana a luat locul I şi colega ei Andreea Cocan, locul II“, ne-a spus Cornel Teulea, profesor de economie la Colegiul Naţional „Radu Negru“.
Pregătirile pentru acest concurs îi vor ajuta şi pe viitor Dianei. Ea spune că vrea să urmeze cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

olimpici-baiatUn viitor medic
Al doilea elev care va reprezenta Făgăraşul la etapa naţională este Gabriel Stoica. Gabriel este în clasa a X-a şi a reuşit să se califice la faza naţională a olimpiadei de biologie. În 6 aprilie, la Timişoara, el se va întrece cu cei mai buni elevi din ţară la această materie. „La faza judeţeană, am obţinut locul II, iar după proba de baraj, am mai acumulat două puncte şi am reuşit să o egalez pe fata care se afla pe locul I“, ne-a spus Gabriel Stoica, elev al Colegiului Naţional „Radu Negru“.

olimpici-cu-profiiOlimpiada naţională de biologie nu reprezintă o necunoscută pentru tânărul liceean. Anul trecut, elevul a obţinut menţiune. „Munca am început-o de anul trecut, iar rezultatele nu au întârziat să apară nici anul trecut, nici anul acesta. Gabriel este foarte pasionat de biologie, în special de partea animală. Este o muncă susţinută, dar atunci când e făcută cu plăcere, greutatea este învinsă“, ne-a spus profesoara de biologie Anişoara Matic. Şi petnru că biologia înseamnă mult pentru el, elevul se gândeşte deja de acum ce facultate va urma. Vrea să devină medic, pentru ca munca lui intensă să dea şi roade în viitor.

Rezultate bune la olimpiadele şcolare a obţinut şi un alt elev al colegiului, Ionel Cerghit. În urmă cu o lună, Ionel a reuşit să obţină menţiune la faza naţională a olimpiadei de fizică.
(Mihaela BĂRGĂOANU)

1 COMENTARIU

  1. felicitari elevilor din Radu Negru…. E o placere pt. mine sa vad ca, ca de obicei, noi romanii, si in special fagarasenii mai avem cate un cuvant de spus mai ales in ceea ce priveste scolarizarea….Traiesc in italia si pot sa va spun k sisteml scolar nu se poate compara cu cel romanesc….. profesorii Italieni admit cu o jumatate de gura ca in ceea ce priveste materille fixe (mate, fizica etc..) noi romanii sunt cei mai buni…. tineo-ti tot asa…… si inca o dta ferlicitari….
    (scuzati greselile gramaticale daca sunt….. 🙂 )

LĂSAȚI UN MESAJ