Olimpiada Naţională la baschet

0
72
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

baschetMiercuri, 10 martie a.c., la Grupul Şcolar Agricol ,,Dr. Ioan Şenchea” a avut loc Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la baschet, băieţi şi fete. Pentru faza locală, s-au înscris toate liceele făgărăşene, dar doar 3 echipe vor merge mai departe, la faza judeţeană, care va avea loc la Braşov, la începutul acestei săptămâni.

Sportul juvenil făgărăşean este iar în primul plan. Şi asta deoarece miercuri, 10 martie a.c., s-a desfăşurat, la Grupul Şcolar Agricol ,,Dr. Ioan Şenchea”, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la baschet, băieţi şi fete, faza locală. La această competiţie, s-au înscris toate liceele făgărăşene. Doar primele 3 echipe ale liceelor vor merge mai departe, la faza judeţeană. La băieţi, cât şi la fete, este vorba de Colegiile Naţionale ,,Radu Negru” şi ,,Doamna Stanca” şi de Grupul Şcolar ,,Dr. Ioan Şenchea”. ,,Echipele au evoluat bine la nivelul la care se joacă. Ţinând cont că este vorba de baschet neprofesionist. La nivel de şcoală, încercăm, pe cât posibil, să adunăm copiii şi să facem un campionat de calitate cât mai bună. Dar, până la urmă, nu contează ce echipă va merge mai departe la celelalte faze ale olimpiadei, atâta timp cât Făgăraşul va fi reprezentat cât mai bine”, a spus Aurelian Curticăpean, profesor de educaţie fizică, ,,Dr. Ioan Şenchea”.

Echipele câştigătoare, atât de fete cât şi de băieţi, participă, la începutul săptămânii, la Braşov, la faza judeţeană a campionatului. În luna aprilie, se va desfăşura faza zonală, care va cuprinde judeţele Braşov, Mureş, Harghita, Covasna şi Sibiu. Echipa câştigătoare a acestei faze a competiţiei va participa, în luna mai, la faza naţională.

La handbal, echipele de băieţi care vor merge mai departe la faza judeţeană sunt Colegiile Naţionale ,,Radu Negru” şi ,,Doamna Stanca” şi Grupul Şcolar ,,Dr. Ioan Şenchea”. La fete, doar o echipă va merge mai departe şi anume cea de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru”. La volei, echipele de fete şi băieţi care s-au calificat la următoarea etapă a competiţiei sunt cele de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru”. La fotbal pe teren redus, echipele de la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” şi de la Colegiul Tehnic ,,Aurel Vijoli” s-au calificat pentru următoarea etapă. De asemenea, la şah, echipele celor două colegii naţionale, dar şi echipa Grupului Şcolar Agricol s-au calificat, iar la tenis de masă, s-au calificat toate liceele din Făgăraş şi din oraşul Victoria.
(Alina ROMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ