O zonă din Moeciu, monument al naturii

0
48
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, a semnat, joi, un parteneriat între primăria localităţii Moeciu, Prefectură şi Fundaţia Centrului de Ecologie Montană în vederea începerii demersurilor pentru transformarea unui izvor aflat la intrarea în localitatea Moieciu de Sus, în monument al naturii.

‘Este vorba despre un izvor deosebit de frumos, pe Valea Moeciului, un habitat care se află pe lista Directivei Europene cu privire la flora, faună, habitate. Acest izvor are câteva mii de ani poate mai mult. În anul 1996 au fost montate primele panouri care să explice oamenilor că există ceva deosebit acolo. Trebuie mai bine pus în valoare, iar turiştii care vizitează zona să ştie despre ce este vorba’, a spus pentru agerpres.ro Mihai Constantin Orian preşedintele Fundaţiei Centrului de Ecologie Montană.

Prefectul Mihai Mohaci a precizat că primăria Moeciu va amenaja zona aşa cum trebuie pentru a pune foarte bine în valoare acest monument al naturii. Documentaţia va fi înaintată Comisiei pentru monumentele naturii din cadrul Academiei Române pentru avizare.

În această primăvară oameni de afaceri au dorit să investească în zona respectivă pentru a construi un Parc Aventura, dar după protestele localnicilor construcţia a fost oprită.

LĂSAȚI UN MESAJ