O săptămână plină la „Şenchea“

0
165
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Grupul Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“ a fost toată săptămâna trecută în sărbătoare. Sub denumirea de „Zilele Liceului Şenchea“, pe tot parcursul săptămânii au avut loc concursuri, expoziţii, spectacole şi chiar petreceri. Ele au implicat atât profesorii şi elevii liceului, dar şi absolvenţi şi foşti profesori, precum şi viitori elevi ai instituţiei de învăţământ. Fiecare a avut ceva de văzut, fiecare s-a distrat şi a trăit momente emoţionante.

„Aşa-i la Şenchea!“

După ce au avut parte de o întrecere a bobocilor, de concursuri sportive şi o expoziţie de poze intitulată „Şenchea, liceul de care te îndrăgosteşti la prima vedere“, liceenii de la Şenchea s-au gândit şi la viitori lor colegi. Încă de la primele ore ale dimineţii, liceenii de la Şenchea au început pregătirile pentru a-şi primi oaspeţii aşa cum se cuvine, la Casa Municipală de Cultură.

Este vorba de viitorii absolvenţi de gimnaziu. Astfel, elevii de clasa a VIII a de la toate şcolile din Făgăraş au fost întâmpinaţi încă de la intrarea în Casa Municipală de Cultură, cu o expoziţie de fotografii, dar şi cu  materiale informative legate de studiu la Grupul Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“. „Astăzi punem în scenă două spectacole, primul pentru elevii claselor a VIII-a şi cel de-al doilea, pentru elevii noştri. A mai trecut un an şi sunt foarte bucuroasă că am din nou ocazia să muncesc cu nişte copii extraordinari şi extrem de talentaţi. Am pregătit alături de ei scenete, parodii, o să dansăm, o să cântăm, multe voie bună şi sperăm să iasă nemaimpomenit de bine, cum iese în fiecare an“, a declarat unul dintre organizatorii spectacolului, profesorul de limba engleză Andreea Bota.

Oaspeţii au fost invitaţi apoi în sala de spectacol, unde au putut urmări o serie de scenete amuzante.

Spectacolul a fost organizat în cadrul „Zilelor Şenchea“, o manifestare care a cuprins activităţi pe parcursul întregii săptămâni şi care s-au finalizat cu constituirea „Clubului Absolvenţilor Şenchea“, jocuri şi concursuri distractive, un meci de fotbal disputat între elevi şi cadre didactice dar şi cu o disctoecă în aer liber.

„Serbările Şenchea“

Momentele vesele, dar şi emoţionante au continuat şi sâmbătă la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“. În acest sfârşit de săptămână s-a constituit Clubul Absolvenţilor Şenchea, a fost lansat imnul şcolii, dar şi noul număr al revistei Ram. Mai mult, elevii au participat la diferite jocuri şi concursuri distractive. Iar seara a avut loc şi o discotecă în aer liber.

Emoţii mari atât pentru foştii absolvenţi ai Grupului Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“, cât şi pentru foştii şi actualii profesori ai liceului. Sâmbătă, în cadrul „Zilelor Şenchea“, a fost constituit Clubul Absolvenţilor Şenchea, eveniment la care au participat mai mulţi foşti absolvenţi, dar şi foste cadre didactice, cărora li s-au înmânat diplome de onoare.

„A fost un moment deosebit pentru toată şcoala. Dincolo de activitatea ce s-a desfăşurat cu constituirea acestui club al absolvenţilor Şenchea, cu înmânarea unor medalii de onoare, cu reîntâlnirea cu foşti profesori – unii dintre ei chiar pensionaţi de foarte multă vreme, dar care au participat la viaţa şcolii – s-au desfăşurat şi alte acţiuni. Aşa cum am mai spus, toată această manifestare se vrea a fi o repetiţie generală pentru cei 50 de ani de existenţă a liceului, pe care îi vom sărbători anul viitor. 50 de ani în care şcoala a reuşit să trezească un spirit aparte al acestei şcoli, dar şi respectul comunităţii locale“, a spus directorul Grupului Şcolar „Dr Ioan Şenchea“, Traian Duţă.

Ziua de sâmbătă, ultima ale acestei ample manifestări, s-a încheiat cu jocuri şi concursuri sportive organizate între elevii instituţiei de învăţământ. Şi pentru ca totul să se încheie perfect, seara a avut loc şi o discotecă în aer liber, unde au participat şi s-au distrat toţi elevii.

(Iulia Grecu)

(Alina Roman)

LĂSAȚI UN MESAJ