O șansă pentru formarea elevilor făgărășeni

0
33
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

liceu-sencheaDeși trăim vremuri grele în ceea ce privește piața locurilor de muncă, meseriile au început să fie din ce în ce mai căutate. În aceste condiții și instituțiile de învățământ care renunțaseră la școlile profesionale, au organizat din nou clase pentru această formă de învățământ pentru diverse domenii.
La Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“, pentru anul școlar 2014-2015 sunt organizate trei clase: una de mecanică, una de Turism și alimentație și una de Agricultură. Școala profesională a avut succes și deja peste 70 la sută din locuri au fost ocupate. Mai sunt libere, în acest moment, 4 locuri la clasa de mecanică, 6 la clasa de Turism și Alimentație și 13 la specializarea Agricultură.
Dotările de care dispune instituția de învățământ dau posibilitatea elevilor care urmează cursurile școlii profesionale să facă practică în școală. Pentru clasa de horticultură, școala dispune de două sere și 6 hectare de teren, pentru clasa de mecanic auto, instituția are service auto, ateliere auto, dar și școală proprie de șoferi, Noutatea în acest an este la clasa de Turism și alimentație unde se fac demersuri pentru înfințarea unei școli duale de turism împreună cu o școală din Germania.
Totul este posibil prin parteneriatul cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din județul Brașov. Sunt promisiuni din partea părții germane că vor susține școala cu dotările necesare acestei clase de turism.
Și pentru că este o școală tehnologică, liceul „Dr. Ioan Șenchea“ are pentru noul an școlar 3 clase de liceu cu specializările tradiționale: Industrie Alimentară, Economic și Protecția Mediului.
Și rezultatele la examenul de Bacalaureat sunt mulțumitoare pentru cadrele didactice de aici. Deși procentul de promovabilitate nu a fost foarte mare, doar 30%, dascălii sunt optimiști pentru că în ultimii trei ani, promovabilitatea a crescut de la 10 la sută, la 30 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ