O nouă schemă de ajutor de stat pentru fermieri

0
409
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Din data de 27 octombrie fermierii și producătorii din industria agroalimentară pot accesa noua schemă de ajutor de stat INVESTALIM 2023-2026, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) printr-un comunicat remis, luni, redacției AgroTV.
În acest sens, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat condițiile accesării fondurilor disponibile pentru procesatori privind finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM.
Am intrat în linie dreaptă cu acest program extrem de important pentru producţia românească și iată că vom lansa în data de 27 octombrie prima sesiune de depunere a proiectelor. Este o măsură menită să crească siguranţa alimentară a ţării şi să sprijine fermierii români. Bugetul total al programului Investalim este de 590 de milioane de euro pentru perioada 2023-2026. Asta înseamnă aproximativ 148 de milioane de euro, anual. Prin această schemă vor fi înființate și modernizate unități de procesare în sectorul industriei alimentare”, a declarat ministrul agriculturii, Florin Barbu.
Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia se regăsesc pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, în pagina dedicată schemei de ajutor de stat – https://www.afir.ro/domenii-de-interventie/detalii-si-anexe-investalim/. În baza acestor documente potențialii beneficiari pot demara pregătirea documentației necesare accesării de către solicitanți a fondurilor INVESTALIM.

LĂSAȚI UN MESAJ