O nouă lege îi face „scrum“ pe fumători

2
28
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

România intră, de la 1 ianuarie, în rândul statelor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte regulile pentru fumători.
Din prima zi a anului 2013, fumatul va fi interzis în taxiuri, maşini de serviciu, parcurile pentru copii şi universităţi, în toate statele din comunitate.
În plus, proprietarii de restaurante care vor permite fumatul în localurile lor vor trebui să interzică accesul minorilor în încăperi.
Amenzile pentru încălcarea acestor reguli se ridică până la 5.000 de lei.
De la aceste interdicţii fac excepţie unele spaţii publice închise destinate distracţiei, precum cluburile, barurile, discotecile, cantinele şi restaurantele.
„Limitarea fumatului reprezintă o normă întâlnită în ţările civilizate. România nu este singura ţară unde acest viciu este interzis în anumite locuri. În Statele Unite ale Americii şi în Japonia fumatul este deja interzis în anumite spaţii publice deschise, printre care se numără parcurile”, a menţionat ministrul Sănătăţii Raed Arafat.

2 COMENTARII

 1. parcurile pentru copii şi universităţi, în toate statele din comunitate…
  Care state,am devenit cumva uniune si n-am auzit?parcuri pentru copii si universitati:))))

 2. Gradul de civilizatie nu este dat de interzicerea sau nu a fumatului in diferite locuri….oricum in Romania va fi

  mult mai lejer decat in alte parti unde fumatul in locuri publice inclusiv baruri,restaurante,discoteci,stadioane etc.,a
  fost interzis de mult timp si nimeni nu misca in front…..personal cred ca este o idiotenie sa interzici fumatul dar sa

  dai liber la droguri….nici cresterea pretului tigarilor nu este o solutie pt.ca cine are acest viciu nu se uita la bani.

  Dar de!!!…alesii nostri vor ca sa fim europeni si pe aceasta cale si mai au nevoie de o sursa sigura de venituri la buget…maine,poimaine trec la bautura,”parasute”,gambling si atunci sa vezi „bobor’ de puritani.

LĂSAȚI UN MESAJ