Nume derivate din Ion și Ioana pe care le sărbătorim de Sf. Ion

6
42582
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Luni pe data de 7 ianuarie îl vom sărbători pe Sfântul Ioan Botezătorul și odată cu acesta și pe toți cei care poartă numele Ion, Ioana sau nume derivate din acestea. Pentru a nu omite pe vreun prieten sau persoană iubită iată care sunt numele derivate din Ion și Ioana și deci, numele persoanelor care se vor sărbători de Sfântul Ion. Poate nu toate sunt tocmai românești, dar în ultimul timp se obișnuiește să se dea copiilor de pe la noi nume care putem spune ca sună mai “artistic”. Va prezentăm mai jos lista cu nume derivate din Ion și Ioana: Oana, Onuța, Nelu, Nela, Janina, Jana, Janos, Jean, Jeana, Jeanot, Jovanni, Johanna, Juan, Juana, Juanito, Johan, Iana, Ionuț, Ionică, Ionela, Ionel, Ioanichie, Ioan, Ioannis, Ianoș, Ivan, Ivana, Gianina, Gianni, Giovanni, Yanni, Yannos, Yannis

La Mulți Ani tuturor Ionilor, Ioanelor și celor cu nume derivate din acestea!

6 COMENTARII

  1. Nu există Sf Oana 😀 Oana este nume de origine Greacă.Sf Ioan şi punct. Oana nu ar trebui să se Serbeze.

  2. Este o prostie să se serbeze numele de Oana de Bobotează , din moment ce în acte, I.D, Certificat de Naştere eşti trecuta Oana şi nu Ioana.Ioan Botezătoru este trecut şi în Calendarul Creştin Ortodox şi nu „Oan” Botezătoru.Fără derivate.

  3. Numele Oana e de origine ebraica si este derivat al numelui Ioana, ceea ce e foarte simplu de sesizat si recunoscut de altfel de BOR. Se stie acest lucru de multa vreme, dar trebuie totusi reamintit generatiei mai tinere.

LĂSAȚI UN MESAJ