Număr record de turişti la Cetate

0
34
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

cetatea-dietaDeşi suntem în plină criză, oamenii găsesc timp şi bani pentru a vizita muzeul din Cetate. Acest lucru îl arată bilanţul acestei insituţii pe anul 2009. Astfel, Muzeul Ţării Făgăraşului a înregistrat un număr record de turişti în anul care tocmai s-a încheiat şi implicit, o sumă record de încasări.

Muzeul Ţării Făgăraşului a înregistrat un număr record de vizitatori, cel mai mare din ultimii 20 de ani! Pare de necrezut, dar aşa este! Astfel, 23.000 de turişti au trecut pragul acestei instituţii, cu 5.000 de vizitatori mai mult faţă de anul 2008. În aceste condiţii, au crescut simţitor şi încasările. Suma care a intrat în bugetul muzeului a fost de peste 70.000 de lei.

cetatea-metale„Muzeul Ţării Făgăraşului a încheiat anul 2009 cu un bilanţ pozitiv. Dacă ne raportăm la trei indicatori şi anume numărul de turişti, veniturile proprii şi economiile la buget, am avut într-adevăr performanţe. Putem spune că am atins apogeul performanţelor”, ne-a declarat directorul Muzeului Ţării Făgăraşului, Gheorghe Dragotă.

cetatea-vaseUn rol important l-a avut şi campania „Cetatea – mândria Făgăraşului“ iniţiată de Televiziunea Făgăraş. Reporterii Televiziunii Făgăraş au încercat, pe parcursul mai multor săptămâni, să prezinte locurile încă necunoscute turiştilor. „Mulţumim pe această cale Televiziunii Antena 1 Făgăraş care, în mai multe rânduri, a realizat emisiuni de promovare a Cetăţii şi implicit, a Muzeului, care de bună seamă au avut ecou. Chiar unii dintre turiştii care ne-au vizitat ne-au spus că au urmărit anumite emisiuni la Televiziunea Făgăraş”, ne-a spus directorul Muzeului Ţării Făgăraşului, Gheorghe Dragotă.

Deşi cifrele încasărilor şi vizitatorilor sunt mulţumitoare, există obiective istorice care întrec Cetatea Făgăraşului în această privinţă. De exemplu, Cetatea Râşnovului, un edificiu situat într-un oraş mult mai mic, are un număr impresionant de vizitatori anual. O notă nu foarte bună pentru modul în care autorităţile oraşului nostru se implică în promovarea turismului şi a monumentelor locale.
Simona URDEA

LĂSAȚI UN MESAJ