Noul sistem de desfăşurare a Campionatului de handbal Divizia A

4
63
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Pregătirile pentru noua ediţie a campionatului sunt în plină desfăşurare. Handbaliştii făgărăşeni au parcurs deja o primă perioadă de antrenamente, cu precădere cele fizice, în cantonamentul efectuat săptămâna trecută. Acum urmează anterenamentele specifice, tehnico-tactice, în sală. La sfârşitul acestei săptămâni, ei vor juca primele partide de verificare în turneul de la Piteşti, alături de formaţia gazdă, de Extrem Baia Mare şi Universitatea Craiova.

Două serii de 12 echipe

Noua ediţie de campionat va demara pe 18 septembrie, dar sub o altă formă de desfăşurare, fiind alcătuite două serii, pe zone geografice. Echipa făgărăşeană va face parte din seria B, a cărei componenţă numără 12 formaţii: CSM Oradea, CSM Sf. Gheorghe, Extrem Baia Mare, Unirea Sânnicolau Mare, CSM H&V Piteşti, HCM Făgăraş, Universitatea Craiova, HC Arad, HC II Odorhei, Naţional Sighişoara, HC Minaur Baia Mare, AS Club Sportiv Bowling Sf. Gheorghe.

Seria A este compusă din echipele: Dinamo Bucureşti, Universitatea Galaţi, LPS Piatra Neamţ, Universitatea Târgovişte, CSM Bacău 2010, CS Triumf Municipal Călăraşi, Politehnica Iaşi, Universitatea Bucovina Suceava, AS Club de Handbal Teleorman Alex, CSM Focşani 2007, HC Dunărea Brăila, HC Vaslui, CS Interhandbal Bucureşti, CS Universitar Ştiinţa Bucureşti.

Promovarea, tot la baraj

Jocurile se vor desfăşura numai în sală, tur şi retur. Echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii vor participa la Turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, alături de echipele clasate pe locurile 11 şi 12 din Liga Naţională.

Echipele clasate pe ultimele două locuri din fiecare serie a Diviziei A vor retrograda în Divizia B. Aceasta se va organiza din sezonul 2012-2013 pe 8 serii (euroregiuni), câştigătoarele seriilor urmând a susţine un turneu de promovare în Divizia A. Jocurile din cadrul Divizia A masculin vor fi programate astfel:

–         în zilele de duminică, între orele 09:00 şi 18:00

–         în cursul săptămânii joi între orele 14:00 şi 19:00

Cu acordul ambelor echipe şi aprobarea FR Handbal, jocul se poate disputa la alte ore decât cele de mai sus.

4 COMENTARII

  1. Bafta , bafta, dar avem oare vreun interes sa jucam in Liga Nationala, in lipsa fondurilor necesare ?
    Mai stim experienta anilor trecuti in care baietii au jucat excelent, dar la ultimele meciuri au redus motoarele, de frica sa nu intram cumva in Liga, ca nu aveam bani sa ne sustinem !!!
    Totusi, imi doresc din tot sufletul sa gasim intelegere la Primarie si Consiliu Local pentru sustinerea unui sport cu adevarate rezultate. Decat sa bagi banii in falimentul de la fotbal, mai bine ne implicam sa sustinem o echipa in Liga Nationala .

LĂSAȚI UN MESAJ