Noul mers al trenurile a intrat în vigoare sâmbătă spre duminică. CFR Călători a venit cu noutăți!

0
408
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Noul mers al trenurilor a intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică și va fi valabil până în 8 decembrie 2018. CFR Călători anunță că durata călătoriei, pe unele rute, va fi mai scurtă decât în prezent și vor fi introduse trenuri noi. De luni vor fi introduse ”Trenurile Zăpezii” către stațiunile montane din mai multe județe, către destinațiile montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani ( către stațiunile Straja și Parâng). Se vor afla în circulație, potrivit CFR Călători, între 1200 și 1300 de trenuri, în funcție de perioada din an, atunci când se pun în circulație trenurile sezoniere. 
În weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rutele între Sinaia – Braşov şi retur) au reduceri între 31% şi 56%. În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la ”Trenurile Zăpezii” vor fi reduse cu 25%. Odată cu intrarea în vigoare a noului program de circulaţie a trenurilor, la garniturile IR 1633 şi IR 1632 Bucureşti Nord – Braşov, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute faţă de mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore şi 25 de minute. 
CFR Călători anunţă noutăţi şi pentru sezonul estival. ”Trenurile Soarelui” vor asigura în perioada sezonului estival 2018, legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Garniturile care vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa îşi vor menţine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore. În plus, va circula o nouă pereche de trenuri pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur pentru preluarea călătorilor din Capitală pentru litoral şi retur. Legătura cu Delta Dunării este asigurată prin trenurile directe IR 1688 şi IR 1689 Tulcea Oraş – Bucureşti Nord. Pe durata verii acestea circulă zilnic, iar în extrasezon vor circula în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
Şi în anul 2018, pasagerii vor putea călători în afara ţării zilnic, cu trenuri directe din Bucureşti Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens) şi Budapesta (de la 29 Euro pe sens), Chişinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia şi Salonic. Din Viena există posibilităţi de călătorie către orice destinaţie europeană. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta şi din Timişoara (de la 15 Euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 Euro pe sens) şi Braşov (de la 19 Euro pe sens).
Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2017-2018” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ