Noi indicatori tehnico-economici pentru podul de peste Olt de la Voila

0
209
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Consilierii Județeni ai Brașovului au pe ordinea de zi, în şedinţa de plen de miercuri, 13 iulie, propunerea de aprobare a noilor indicatori tehnico-economici aferenţi investiţiei,, Pod peste râul Olt pe DJ 105 la Km 0+660 în localitatea Voila,, investiție finanțată de Consiliul Judeţean Braşov și cofinanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL2).
Conform proiectului de hotărâre, valoarea proiectului este de 25.375.614 lei cu tot cu TVA, din care cofinanţarea ce trebuie asigurată de Consiliul Judeţean Braşov se ridică la 2.294.869 lei, cu tot cu TVA. Suma totală prevăzută în proiectul de hotărâre, este mai mare decât cea prevăzută anul trecut prin hotărâre de CJ.Valoarea totală totală a proiectului era de 22.279.734 lei, cu tot cu TVA. Conform graficului de lucrări, podul de la Voila se va construi după demolarea celui existent. Până în prezent, însă, lucrările la noul pod nu au început, deoarece nu a fost găsită până acum o soluţie de demolare a celui vechi, comună și agreată de Hidroelectrica şi Consiliul Judeţean, cu toate că elementele metalice ale noului pod , sunt aduse pe șantier de circa șase luni și așteaptă ordinul de începere a lucrărilor. Contractul pentru construirea noului pod a fost semnat în 2020, între Consiliul Județean și asocierea de firme: Con-A SRL, Con-A Operations SRL și Drum Inserv SRL.
Noul pod va avea o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri, iar durata de exploatare va fi de 95 de ani.
Proiectul de Hotărâre poate fi consultat AICI

LĂSAȚI UN MESAJ