Noi amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă

0
442
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Marți, 02 martie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 113 de locații, 47 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. Totodată, au fost legitimate peste 2.500 de persoane, verificate aproximativ 150 de mijloace de transport persoane și 180 de autovehicule.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 137 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de 7.500 lei.
Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
Totodată, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.
Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

LĂSAȚI UN MESAJ