Noble Jump 2021 la Cincu

0
391
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Aproximativ 4.000 de militari şi peste 600 vehicule şi aparate de zbor din 12 state NATO iau parte, în România, la Noble Jump 2021, etapa de Reacţie Rapidă a exerciţiului aliat Steadfast Defender 21, ce se desfăşoară în prezent în peste 20 ţări aliate sau partenere NATO. Această etapă se desfăşoară la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, în perioada 25 mai – 31 mai.
Potrivit scenariului exerciţiului, NATO a alertat încă din 19 mai Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) a Alianţei Nord-Atlantice în vederea deplasării din Turcia în România, prin Bulgaria. Forţa Întrunită cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) este gata de dislocare în termen de două-trei zile de la alertare şi formează vârful de lance al Forţei de Reacţie a NATO (NRF).
Noble Jump 2021 este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 19 mai – 2 iunie 2021, pe teritoriile Bulgariei şi României. Exerciţiul va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei în Bulgaria şi România.

Sursa:bzb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ