Muzeul a avut vizitatori nocturni

1
50
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Noapte albă pentru muzeele din toată ţara. Şi pentru muzeul „Valer Literat” a fost o noapte deosebită. Vineri seara acesta a fost deschis pentru publicul iubitor de antichităţi. Vizitatorii au avut parte şi de concursuri la care au participat foarte mulţi făgărăşeni.

Vineri seara, Muzeul „Valer Literat” a fost plin de vizitatori. Asta pentru că, pentru prima dată, a fost organizată o noapte a muzeelor, iar cu această ocazie au putut fi vizitate toate sălile muzeului.
„Este pentru prima dată când organizăm Noaptea muzeelor şi am decis să ne alăturăm şi noi muzeelor din întreaga ţară. Manifestarea cuprinde câteva acţiuni, în primul rând Exponatul lunii – Masca de paradă. Este ca un omagiu adus efortului depus de Valer Literat pentru că este cel care a pus bazele acestui muzeu”, a spus Elena Băjenaru, directorul Muzeului „Valer Literat”
Masca romană de paradă a fost atracţia serii.
În Sala Dietei, vizitatorii au avut parte de o întoarcere în timp. Minute în şir au fost proiectate imagini din perioada interbelică, iar oamenii au rămas plăcut surprinşi de ceea ce au văzut.

„Este frumos şi a mobilizat mulţi cetăţeni de toate vârstele. Sunt multe obiecte rare, care merită văzute. Este bine că s-a organizat o astfel de noapte pentru că putem vizita şi vedea muzeul cu toate obiectele antice”, au spus vizitatorii.
Elevii s-au întrecut în cadrul mai multor concursuriorganizate cu acest prilej, iar la final, şi-au putut posta pe un panou impresiile despre noaptea petrecută la muzeu.
Loredana Socianu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ