Noaptea Muzeelor la Muzeul „Valer Literat“. Ce poți vedea!

0
43
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

vizitatori-muzeu-dietaMuzeul Țării Făgărașului va organiza și în acest an Noaptea Muzeelor. Iubitorii de cultură și frumos au ocazia de a vizita gratis instituția și cea mai nouă expoziție sâmbătă noaptea.

Este al treilea an în care Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“ organizează Noaptea Muzeelor. 18 mai este declarată Ziua Internațională a Muzeelor, așa că de sâmbătă seara de la ora 18.00 și până la miezul nopții făgărășenii vor avea ocazia să viziteze gratis instituția.

Față de anii precedenți, în acest an nu se vor mai organiza evenimente culturale. Totuși, cei care vor călca pragul instituției, vor putea admira cea mai nouă expoziție, anume cea de arme. „Anul acesta am organizat o expoziție cu ajutorul Muzeului Național Brukenthal, care se numește „Casa și arsenalul de arme din Sibiu, în perioada medievală și modernă“. Este o expoziție extreme de interesantă, cu un număr mare de piese și inedită“, a spus Elena Băjenaru, managerul instituției culturale.

Scopul evenimentului „Noaptea Muzeelor“ îl constituie descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, precum și stimularea interesului publicului larg asupra bogăției și diversității patrimoniului cultural, național și european, asigurând accesul gratuit la colecțiile muzeale. La nivel național, în acest an, 150 de muzee din 40 de localități vor fi deschise pe 17 mai. „Noaptea Muzeelor“ se află la cea de-a 10-a ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ