,,Noaptea Cercetătorilor,, și la Făgăraș!

0
82
http://webmobile.xdev.ro/fagarastv/player.html

Ne confruntăm tot mai des cu schimbările climatice și efectele uneori devastatoare ale acestora, iar întreaga lume caută soluții pentru a se (re-)conecta cu natura și pentru a reduce impactul negativ asupra mediului al activității noastre. Răspunsul Europei la aceste provocări a fost lansarea Pactului Verde European (Green Deal), un plan ambițios care aduce știința, cercetarea și inovarea în mijlocul eforturilor de reducere a amprentei de carbon a Statelor Membre ale UE.
Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) aduce Green Deal-ul, tema ediției 2021 a Nopții Cercetătorilor, în comunitatea făgărășană.
La invitația Federației Fundațiilor Comunitare, FCTF se alătură, în calitate de partener, Consorțiului Re-Conect pentru a sprijini popularizarea științei și cercetării în rândul comunității locale și organizează Noaptea Cercetătorilor 2021 în Țara Făgărașului.
“Noaptea Cercetătorilor Europeni” este un proiect inițiat de Comisia de Cercetare a Uniunii Europene în 2005, care se desfășoară în aceeași zi – 24 septembrie 2021 – în toate țările membre și afiliate UE, cu scopul promovării științei și cercetătorilor în rândul publicului larg.
Rezultatul dorit pe termen lung este atragerea noii generații către munca de cercetare și cariera în acest domeniu în interiorul Uniunii Europene și creșterea recunoașterii publicului larg pentru munca cercetătorilor.
Noaptea Cercetătorilor 2021 propune, la nivel național, peste 50 de evenimente în cadrul cărora publicul va putea să afle mai multe despre proiectele științifice care vor asigura un viitor mai verde planetei noastre: întâlniri comunitare, dezbateri, experimente și alte activități inedite vor ajuta publicul să descopere cum cercetarea contribuie la un viitor mai bun pentru noi toți.
Pentru elevi, studenți și profesori, Noaptea Cercetătorilor 2021 propune o serie de concursuri pe tema unui viitor sustenabil. Cele mai bune idei vor fi premiate pe 24 și 25 septembrie 2021, în cadrul evenimentului național Noaptea Cercetătorilor 2021. Elevii, studenții și profesorii se pot înscrie în concursuri până pe 30 august 2021.
FCTF se alătură evenimentului național pentru a contribui la creșterea nivelului de conștientizare privind impactul schimbărilor climatice și importanței protecției mediului, în rândul comunității Țării Făgărașului.
În pregătirea evenimentului Noaptea Cercetătorilor 2021, FCTF și Institutul de Cercetare Făgăraș invită publicul la o serie de întâlniri comunitare privind tematica Green Deal. De asemenea, comunitatea locală din Țara Făgărașului este invitată să participe la o întâlnire publică, în cadrul căreia cercetători, reprezentanți ai administrației locale, elevi, studenți și membri ai comunității vor dezbate tema regenerării urbane în condițiile schimbărilor climatice. Seria de întâlniri propuse de FCTF va culmina cu evenimentul principal din cadrul Nopții Cercetătorilor 2021, în data de 24 septembrie, când publicul este invitat să participe la un târg de științe.

LĂSAȚI UN MESAJ